Ingela Lekfalk på besök

01 OKT 2014
Skrivet av :

Ett glatt kommunalråd, Helena Öhlund, hälsade drygt 50-talet företagare välkomna till företagsfrukost den 26 september på Polar Hotell.


– Jag vill gratulera Älvsbyhus som vunnit priset som Årets företagare i Norrbotten och får chansen att gå vidare till riksfinal.

Ingela Lekfalk på besök
Länsordförande för Företagarna Ingela Lekfalk hälsades välkommen. För sex veckor sedan tillträdde hon tjänsten och reser nu runt i länet och träffar Företagarföreningarna i länet, totalt 16
stycken.
Hennes jobb är att utveckla lokalt/regionalt och att prata med riksdagspolitiker om våra företagares utmaningar och framgångar i länet.

– I dag är Företagarna exempelvis med om att starta upp projekt i ägarbyten och generationsväxling. När det nya generationerna tar över och fortsätter tidigare produktion eller växlar till ny verksamhet behöver de kanske våga investera och då är det bra med en trygg bank som Sparbanken Nord i bakgrunden, säger Ingela Lekfalk och tittar mot Älvsbyns kontorschef Anette Grundström som är på plats.

Näringslivsgalan
Till näringslivsgalan den 18 oktober finns det nu bara ett 20-tal biljetter kvar meddelade Företagarna i Älvsbyns ordförande Elisabeth Nordström och presenterade de nominerade kandidaterna.

Årets rookie:
Cafe Storgatan
Älvsby Bensin & Service AB (GULF)
Älvsby Sport & Fritid AB

Årets ambassadör:
Arctic Falls AB
AB Nian
Anna Öberg Andersson
Hållbar utveckling:
Best lantbruk Nybyn
Jobbcentralen
Mutcho

Årets företagare:
Peter Lundbergs plåt AB
Granbergs buss AB
Pitedalens måleri AB

Årets pärla:
Cafe Storgatan
Storforsen Shop
J Jonssons skogs AB

Vinnarna presenteras på galan den 18 oktober.

Några av de övriga gäster som var med:

Sara Forsman vice VD i Norrbottens Bildemontering berättade att pappa Anders fortfarande äger företaget, men att de fyra syskonen nu driver verksamheten i Storsund och att hemvisten mer är
Älvsbyn även om företaget är i Piteå kommun.

Johanna Stenvall  berättade om sin butik Johannas Hem och Hobby som säljer bland annat trädgårdsfigurer och hobbymaterial.

Ingemar Nilsson berättade att han och Charlotta köpt Clary´s Krog som nu är öppnad med lite nya inriktningar på mat och öppettider.

Birgit Nilsson från köpmannaföreningen tyckte att torsdagens tjejkväll varit lyckad. Nästa gång är det spökkväll i oktober samt förhoppningsvis Sprintloppet i februari om allt går väl.

Charlotta Berglund är ny hotellchef vid Storforsen och berättade att hotellet fortsätter att gå framåt på alla sätt med en lyckad sommar, beläggningen är god och konferenserna ökar.

Text och foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.