Höstlovets stora ungdomsarrangemang

Nu är det mindre än 24 timmar kvar innan Älvsby församling drar igång ungdomsarrangemanget 24 delat i 2 ÄLVSBYN. Alltså, tolv timmar av musik, bio, bowling och sportaktiviteter.

Robban isaksson

Det är andra året i rad som Älvsby församling arrangerar ungdomssatsningen och även om aktiviteterna är liknande i år, är det några saker som skiljer sig från fjolårets arrangemang som sträckte sig över ett helt dygn.

– I år håller vi igång tolv timmar i sträck och sparar de resterande tolv timmarna till sportlovet 2015, förklarar Robert Isaksson, ungdomsansvarig i Älvsby församling.
Arrangemanget är drogfritt och vänder sig i första hand till ungdomar från årskurs 6 och uppåt men även yngre barn är välkomna under dagen.

– Vi lägger aktiviteterna så att de passar in för olika åldersgrupper, förklarar Robert och fortsätter:
– Barntillåtna filmer visas i början av dagen och senare mot kvällen blir utbudet anpassade för de äldre tonåringarna.
Bland annat kommer filmer som Draktränaren, Maleficent och Noah att visas inne i biosalongen och de som inte vill se på film kan underhållas på annat sätt.

robban

– Vi kommer att ha omfattande musikunderhållning i samverkan med föreningen SMÄKK och glädjande har några av artisterna anknytning till Älvsbyn, Etonné med Malin Hansson och Mehdi Ashrafi II som bott i Älvsbyn avslöjar Robert.
Bowlinghallen kommer också att vara öppen och det kommer att pågå både innebandy och en fotbollsturnering där man kan vinna 1000 kronor.

Dessutom kommer det under kvällen att pågå en omfattande skattjakt i Älvsby centrum, där det gäller för deltagarna att hämta så många saker som möjligt på kortast tid.

– Alla sätt är tillåtna så länge det är lagligt, skrattar Robert och hoppas samtidigt att älvsbyborna har överseende ifall det knackar på dörren och några ungdomar frågar om att få låna en sak eller två under ett par timmars tid.
– Man vet aldrig vad som står på listan över saker att hämta, säger han.
Även i skattjakten kan man vinna 1000 kronor i form av ett presentkort på Älvsby sport och fritid. Prispengarna är sponsrade av både Sportringen och Älvsbyhus.

– Vi är så tacksamma, meddelar Robert och passar även på att ge en eloge för andra samarrangörer som på olika sätt bidrar till att arrangemanget kan genomföras.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.