Galamiddag med äxtra humor

19 OKT 2014
Skrivet av :

Vad får man om man blandar himmelsk mat med djävulsk humor? Svaret är Näringsgalan 2014. För det är lite av det som bjöds under lördagskvällen när årets upplaga var i sitt essä.

Årets Näringslivsgala har nått sitt slut och lamporna släcks en efter en. Storforsens hotell har än en gång varit värdplats för den välbesökta tillställningen där företagare har haft chans att vinna ett pris i en handfull kategorier. Men även om man inte lämnar festligheterna som vinnare så har kvällen ändå bjudit på både humor och god mat.

Smaklökarna dansade tango

Årets meny bestod utav en utsökt mandelpotatissoppa med västerbottensost, rencrisp och brödcrutonger. Detta följdes upp med en underbar oxfilé med fikonvinägersky, rostade rotfrukter och en sötpotatisgratäng. Efter två starka kort var det efterrättens tur att håva in det hela. Detta gjordes genom en åtråvärd och syndig chokladmoussebakelse med maräng och färska bär som kittlade dödsskönt i kistan.

Äxtra krydda på tillvaron

Under kvällen gästades besökarna av humoristgänget Äxter, som varvade klagande monolog om bordsplaceringar med senila gubbar som luktar gammal urin. Men vad är en gala utan vacker sång? Denna gång var det Andreas Wiklund som, iklädd till dam, sjöng om sitt fifflande med bokföringen. Kvällens sista uppträdande utspelades mellan Sankte Per och Djävulen själv, där han från de sydligare breddgraderna krävde en bättre trappa i Helvetet. Men det var lättare sagt än gjort då, enligt Sankte Per, det inte fanns några entreprenörer och företagare i himlen.

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.