Från sjukbädd till olycka – Viktor otursförföljd

08 OKT 2014
Skrivet av :
Rullskidor - inte att leka med på såphal asfalt.

Rullskidor – inte att leka med på såphal asfalt.

Skidåkaren Viktor Brännmark, från Älvsbyn, är otursförföljd just nu. Först drabbades han av en förkylning under lägret i italienska alperna. Väl hemma i Östersund igen kraschade Viktor på rullskidbanan och slog sig rejält.

Det blev några rejäla skrubbsår...

Det blev några rejäla skrubbsår…

– Tyvärr så var kombinationen blöt rullskidbana, våta löv och hal mossa längst ut på kanten i en snabb kurva rätt dåligt. Fattade inte ens vad som hände innan rullskidorna slogs undan. Första kraschen i mitt liv då jag skrapar upp benen och inte enbart armbågarna på rullskidor, en riktig tjejvurpa enligt Jenny, berättar Viktor på sin blogg…

Olyckan inträffade på måndagen under ett kort rullskidrace; 7.5 km klassiskt.

– Vi körde med 2:or som rullmotstånd. Det gick väl helt okej till en början för att vara första intensitetspasset efter förkylningen, tycker Viktor, när han fått lite distans till vurpan.

Men direkt efter kraschen gick luften ur.

– Tappade väl tävlingsglöden i några minuter efter att jag kommit upp på benen. Fullföljde loppet i alla fall och fick en fin 20 min genomkörare.

Dagen efter körde han, med egna ord, ett riktigt ångestpass.

– Skaterullskidor på banan, först 5 x 2.15 min med maxinsats, från botten av velodromen tills man svängde ner mot stadion. Syra, syra, syra. Efter det körde jag 90-30 fem gånger med maxinsats och avslutade med 5 impulser. Lite av ett juniorpass men 20 fina minuter A3+ i ett regnigt Östersund.

Mer om Viktors vardag som elitskidåkare hittar du här…

Viktor Brännmark.

Viktor Brännmark.

När han inte tränar eller tävlar så ser han gärna en film.

– Ett av mina största intressen vid sidan av skidåkning är film. Eftersom jag har rätt mycket fritid nu för tiden blir det en hel del kvalitetstid som tillbringas framför TV’n. När jag var i Italien hade jag absolut ingenting att göra på dagarna förutom att streama filmer så passade på att kolla på gamla klassiker som jag inte sett tidigare eller som jag varit för ung för att förstå. Här kommer några av filmerna som jag sett senaste tiden och som jag verkligen uppskattade, de allra flesta från det ljuva 90-talet:

 • Fight Club (1999),
 • Reservoir Dogs (1992),
 • Pulp Fiction (1994),
 • Se7en (1995),
 • Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998),
 • Snatch (2000)

– Filmer som är kvar på min lista som jag måste se:

Deer Hunter, Requiem for a Dream, Das Boot, Schindler’s list, Taxi Driver, Gökboet, Full Metal Jacket, Clockwork Orange, The Big Lebowski, Apocalypse Now, The Platoon, No Country for Old Men.

– Mina 10 favoritfilmer någonsin (utan inbördes ordning):

 • Alien (1979)
 • Léon (1994)
 • Mad Max 2 – The Road Warrior (1981)
 • V for Vendetta (2005)
 • The Matrix (1999)
 • Aliens (1986)
 • Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980)
 • The Iron Giant (1999)
 • Cloud Atlas (2012)
 • Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi (1983)

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.