Förvånade vinnare av ”Årets rookie”

19 OKT 2014
Skrivet av :
lindbäcks

Systrarna Eva Lindbäck och Åsa Palm målar linjer på tennisbanan.Men ingen av dem fanns på plats för att ta emot priset som Årets rookie. Kan man skämtsamt kalla det för dubbelfel.

Näringslivsgalans mest överraskade vinnare genom tiderna är förmodligen Älvsby Sport- och Fritid. När företaget tilldelades priset som ”Årets rookie” fanns ingen representant på plats för att ta emot utmärkelsen.
– Det här hade vi absolut inte förväntat oss. När bekanta började sms:a att vi vunnit trodde jag att det var ett skämt, berättar Eva Lindbäck, VD.

Att varken Eva Lindbäck eller hennes syster Åsa Palm har sina förklaringar. Båda var upptagna med sina barns aktiviteter.

– Själv hade jag två söner som spelade tennis. Den ene i Finland den andre på annan ort i Sverige. Dessutom arbetade min man på lördagskvällen och eftersom vi har fyra pojkar så fanns det liksom ingen möjlighet att vara med på Näringslivsgalan även om det förstås hade varit trevligt, hälsar Eva.

Hon kände naturligtvis till att de var nominerade.

– Men inte trodde jag att vi skulle vinna. Ärligt talat så känner jag mig inte som en rookie. Jag har arbetat i företaget 20 år. Däremot är min syster Åaa nyare i gamet.

Systrarna har tagit över affärsverksamheten av sin far Östen Nilsson (även han prisad på Närngslivsgalan). Det handlar alltså om ett generationsskifte.

– Men pappa, mamma Gun-Britt och vår bror Per Nilsson är också delägare i företaget.

Juryns motivering är:

”Med god service och bred kompetens har de förvaltat Älvsbybornas förtroende i en genomförd generationsväxling. De har genom bredden i sitt sortiment anpassat sig till den lokala marknaden.”

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.