Företagarfrukost med blandad meny

29 OKT 2014
Skrivet av :

Årets Pärla, nystartat UF företag, kommunala satsningar och 5-årsjubilanter. Kommunens företagarfrukostar är tänkt som en mötesplats där näringslivet kan dela med sig av erfarenhet, fram – eller motgångar och inspirera varandra. Och precis en sådan härlig meny serverades deltagarna vid den senaste frukosten.

Helena Öhlund

Tack för senast! Med de orden hälsade Älvsbyns kommunalråd välkommen till oktober månads företagarfrukost inne på Polar Hotell och syftade givetvis på den näringslivsgala som nyligt arrangerats uppe vid Storforsen.
Sedan drog Helena Öhlund den kommunala informationen och berättade att man i kommunfullmäktige beslutat att satsa på Vidsels rektorsområde, Äldreboendet Gullvivan och Pärlans förskola under det närmsta året.

Pär Jonsson

Därefter begärde näringslivschef Pär Jonsson ordet och berättade att kommunen tänker arrangera fyra fristående kvällskurser för att hjälpa Älvsbyns företag med tillväxt.

– Håll utkik efter kommande annonser, meddelade han.

Sandra Granström

Därefter lämnades ordet vidare till Sandra Granström som med sitt företag Café Storgatan tilldelats titeln Årets Pärla i Älvsbyns näringsliv.

– Det känns fantastiskt kul att få uppskattning för det arbete man lagt ner, hälsade hon och fick eloger från föregående talare.

Ungdomsföretag

Johan Ahlström och Karin Holl besökte företagarfrukosten för första gången och passade på att berätta lite om det ungdomsföretag de för andra året driver, med inriktning mot hälsa och träning.

– Det är både spännande och lärorikt och det känns kul att få sitta här med er som har lite erfarenhet av att driva företag, avslöjade Johan.

Stefan Hardselius

Stefan Hardselius hade ett dystert budskap att förmedla, då han alldeles nyss fått meddelat att mjölkpriserna till bönderna kommer att sänkas med 30 öre per liter. Något som slår hårt mot näringen.

– Det ger en nergång i omsättningen med cirka 8 % så det är en orolig framtid vi går till mötes, bekräftade han.

Sterling Nilsson

Avslutningsvis berättade nyhetssidan Älvsbyn Just Nu att de firar 5-årsjubileum här i dagarna och grundaren Sterling Nilsson fick ordet och informerade åhörarna om organisationens historia, visioner och målsättningar. Han visade även på statistik och spridningsområde som sträcker sig långt över kommungränserna.

– Exempelvis har nyhetssidorna om Älvsbyns näringslivsgala öppnats över 30 000 gånger på de första dagarna efter galan och vi har regelbundna läsare från flera länder. Med facit i hand har vi nått en betydligt större målgrupp än vi någonsin vågat hoppats på, förklarade han glatt.

Företagarfrukost

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.