Dubbla första platser för Dansdraget

08 OKT 2014
Skrivet av :

I helgen har Dansdraget varit ner till Kungsängen, Stockholm och tävlat på Brunnasnurren.

Där hade många många dansare från olika dansklubbar från hela s´Sverige samlats för att tävla. Förutom dom fem Rock’n Roll disciplinerna så tävlades det även i West Coast Swing och Jack’n Jill Bugg.

Dubbelt guld
Linus Rönnebrand från Luleå och Moa Johansson hade en mycket bra dag. Först så vann dom Boogie Woogie Junior B och sen även den sammanslagna klassen Bugg Vuxen B/Junior A. Mikael Lundström och Lisa Lundström tävlade i samma klass och lyckades ta sig ända till semifinal där dom slutade på en 11:e plats.

Även i den sammanslagna klassen Bugg 35+A/ Super A tävlade två seniorpar. Även här fick Dansdraget ett finalpar genom Kjell Landström och Maria Engström som slutade på 4:e plats. Roger Bergman och Mona Dahlberg slutade på 27:e plats.

Efter ordinarie N-tävling arrangerades en Bugg Jack’n Jill. I Jack’n Jill får både tävlande och publik anmäla sig. Det var 41 par/82 dansare som hade anmält sig under dagen. Jack’n Jill är en social tävlingsform där alla typer av dansare (nybörjare, tävlingsdebutanter, tävlingsvana, motionärer och publik) i olika åldrar lottas i hop med en ny partner för varje dansomgång som paret har gått vidare. Ingen av Dansdragets dansare lyckades ta sig till final men Mikael Lundström och Moa Johansson tog sig ända fram till semifinal med sina olika partners. Bra jobbat!
Resultat Brunnasnurren 2014.10.04

BWJB
1. Linus Rönnebrand och Moa Johansson

BVB/BJA
1. Linus Rönnebrand och Moa Johansson
11. Mikael Lundström och Lisa Lundström

B35A
4. Kjell Landström- Maria Engström
27. Roger Bergnman – Mona Dahlberg

Text och Foto: Maria Engström/Dansdraget

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.