DDoS-attack mot vårt Webbhotell

31 OKT 2014
Skrivet av :

FAKTA DRIFTSTÖRNING: Sent på torsdagskvällen utsattes vårt Webbhotell för en DDoS attack, som akut minskade tillgången till vår sida.
server_puff

Vi har fått många påstötningar om att sidan inte fungerade från torsdagskvällen till nu på morgon. Det är inte vår sida som utsatts för detta men trafikmängden till och från webbhotellet har varit överbelastad.

Tekniker har jobbat att lösa problemet och Kl. 09.57 nu på fredagen meddelade vår webbleverantör att de lyckats åtgärda felen med långa svarstider efter en massanropsattack (DDoS) på torsdagskvällen.

Nu skall sidan fungera som den skall men fortfarande finns risk för fler attacker.

Fakta:
En DDoS-attack bygger på att en stor mängd anrop, med en relativt liten mängd data, samtidigt och kontinuerligt från flera datorer skickas till ett datorsystem eller nätverk, till exempel kan man begära stora filer från en webbserver. Det utsatta systemet överbelastas av den stora mängden anrop och endast liten kapacitet blir kvar för övrig kommunikation.

Ett av de mer uppmärksammade DDoS-anfallen i Sverige utfördes mot svenska Polisen den 1-2 juni 2006, troligen som en följd av att sajten The Pirate Bay stängdes den 31 maj och organisationens servrar togs i beslag. Intensiteten uppskattades vara 500 000 anrop i sekunden och den fientliga trafiken kom från flera länder. Polisens webbsajt var utslagen från kvällen den 1 juni och stora delar av den 2 juni.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.