Bergsäkert val av Årets senior

19 OKT 2014
Skrivet av :
_032

Wolgan Karlsson, grundare av Norrbottens Bergteknik AB.

Valet av ”Årets senior” i Älvsbyn kan med viss rätt kallas för bergsäkert. Mottagare av utmärkelsen blev Wolgan Karlsson, grundare av Norrbottens Bergteknik AB. I dag ett betydande företag med 28 anställda och över 100 miljoner kronor i omsättning.

– Det är under de fyra senaste åren som expansionen skjutit fart, berättar Karlsson.

Att prisutdelningen skedde i hotell Storforsen var i detta fall mycket passande.

– Jag är ju född och uppväxt i Bredsel. Så här har jag fiskat och smitit in på midsommarfester, avslöjar Årets Senior.

I bolaget är han fortfarande störste ägare och sitter som styrelseordförande. Men det operativa ansvaret har han lämnat över till nuvarande VD:n Andreas Christoffersson. Han arbetade tidigare på Skanska.

– Med honom så ändrade vi inriktning och skapade en större organisation. Det har gett resultat.

Norrbottens Bergteknik utför sprängningsarbeten vanligtvis vid gruvbrytning, väg- och kraftverksbyggen. Maskinparken består av tio borrvagnar, tre wiresågnings utrustningar, tre grävmaskiner med hydraulhammare och ett flertal servicebilar som är ADR- godkända. Företaget har också samarbete med andra entreprenörer för att kunna säkerställa resurser som motsvarar upp till cirka sju extra borrvagnar.

Bolaget har sitt säte i Älvsbyn Norrbotten och sedan 2010 även ett kontor i Umeå.

Juryns motivering:

”Som person har han visat långsiktighet och uthållighet vid utveckling av sina företag. Dessutom har han med sina kunskaper och engagemang varit en stor tillgång till branschens utveckling”.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.