Älvsbyborna mötte upp ute på Kyrkmalmen

 

20141007_hjarta_002

 

Igår mötte flertalet älvsbybor upp ute på kyrkmalmen i Älvsbyn, för att tända ett stort hjärta av marschaller där pengarna för varje såld marschall oavkortat gick till UNHCR, FN:s mathjälpsprogram.

– Vi sålde cirka 240 marschaller, säger Anette Jernelöf tacksamt och menar på att pengarna kommer väl till användning.

Idag befinner sig 72 miljoner människor ofrivilligt på flykt undan krig och katastrofer. Dessutom beräknas fler än 850 miljoner människor runt om i världen leva i svält och hunger enligt uppgifter från Röda Korset.

20141007_hjarta_044

UNHCR är ett väl beprövat koncept som sedan starten 1951 hunnit med att hjälpa tiotals miljoner flyktingar, människor som tvingas fly från hem och knapp fått några saker med sig under vägen.

Även Svenska kyrkan gör insatser på flera platser i världen och stödjer människor oavsett vilken tro de har. De ger mat, vatten och tält och arbetar samtidigt med långsiktig återuppbyggnad.

20141007_hjarta_015

 

Efteråt uppträdde kören Nya Toner under ledning av Anette Jernelöf inne i kyrkan. Konserten ”Den nya människan” lämnade ingen åhörare oberörd.

 

Här kan du läsa mer om UNHCR

Här kan du läsa mer om Svenaks kyrkans internationella arbete.

 

FOTO: Sterling Nilsson

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.