ÄIF Hockey siktar på ny serieseger

14 OKT 2014
Skrivet av :
ÄIF Hockey siktar på fortsatt jubel även denna säsong.

ÄIF Hockey siktar på fortsatt jubel även denna säsong.

ÄIF Hockey har höga mål inför säsongen.

– Vi vann ju serien betryggande förra året. Så vi siktar på samma sak igen, säger Johan Grönlund, spelande tränare.

Målet är serieseger. Precis som förra vintern.

Målet är serieseger. Precis som förra vintern.

Den 1 november inleds division 3. För ÄIF Hockeys del med bortamatch mot Rosvik.

Förra säsongen blev en enda lång klang och jubelföreställning. Mycket talar för en repris denna vinter.

– Det ser riktigt bra ut. Vi är många på träningarna och har kul tillsammans. Viljan är god. Likaså drivet. Killarna gillar att tävla i alla moment.

Johan Grönlund, spelande tränare, har den fina vanan att göra många mål. Här ett av dem från förra säsongen i en match mot Gällivare.

Johan Grönlund, spelande tränare, har den fina vanan att göra många mål. Här ett av dem från förra säsongen i en match mot Gällivare.

Under hösten har Johan Grönlund och kompani kunnat laborera med i stort sett fem femmor. Även på målvaktssidan ser det bra ut, där Andreas Öhlund gör comeback mellan stolparna (han var utespelare förra säsongen). Han backas upp av talangen Joel Groth, 18 år.

– Med så många spelare ökar konkurrensen. Det är full fart som gäller. Den som inte presterar på träningarna riskerar att gå miste om speltid i matcherna, betonar Johan Grönlund, som denna säsong får assistans i båset av sin pappa Mikael.

Lagledare är Mikael Johansson känd profil för alla som gillar ishockey i Älvsbyn. Mårten ”Peps” Johansson fortsätter som materialförvaltare.

Johan Grönlunds kompanjon från förra säsongen, Pär Larsson, koncentrerar sig på rollen som spelare och har frånsagt sig ledarsysslorna.

ÄIF Hocket noterar bara fåtal spelarförluster; målvakten Peter Larsson samt utespelarna Joel Johansson och Viktor Nyström. Den senare har valt att prova lyckan i Piteå Hockeys J20-lag.

Förstärkning har laget fått i form av Samuel Lidström som senast spelade för SK Lejon. Även veteranen Staffan Jacobsson har börjat träna igen.

– Sammanhållningen i laget är mycket god. Alla verkar uppskatta att nivån på träningarna är hög och seriös, säger Johan.

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.