Årets Pärla presenteras i helgen

17 OKT 2014
Skrivet av :

NaringslivsgalanVilket företag blir Årets Pärla i Älvsbyns kommun?  Vinnaren, som röstats fram av folket, presenteras under lördagens Näringslivsgala på Hotell Storforsen lördagen den 18 oktober. Årets nominerade är; Café Storgatan, Forsmans i Älvsbyn AB, J Jonssons Skogs Aktiebolag och Storforsen Shop. Dessutom utses Årets Företagare, Årets rookie, Årets ambassadör och ett företag får priset för Hållbar utveckling. Vilka de nominerade är kan du se nedan:

Det mest prestigefyllda priset, Årets Pärla, har röstats fram av folket via Näringslivsgalans hemsida. Här följer en presentation av de nominerade företagen som även finns på Näringslivsgalans hemsida.

Café Storgatan (CSG i Älvsbyn AB)
De har underbart god mat och fika, bra service, bra öppettider och trevlig personal. Äntligen har älvsbyborna fått det vi så länge saknat; någonstans man kan gå och ta en fika eller en öl även på kvällen.

Forsmans i Älvsbyn AB
De har utvecklat sitt företag enormt bra i en väldigt konkurrensutsatt bransch. Mattias Forsman startade företaget med en lastbil för ca 10 år sedan och har nu utvecklat sitt företag till dagens 9 lastbilsekipage och 11 anställda i lilla Älvsbyn. Han sitter själv och kör ett av ekipagen samtidigt som han får beställning på körningar och dirigerar ut till sina övriga ekipage. Det är inte många som har ett rullande kontor som rullar uppemot 15000 mil per år.

J Jonssons Skogs Aktiebolag
Ett solitt företag som funnits i många år. Det är bra med unga uppstickare men glöm inte av de gamla också – som – framför allt visat sig hållbara i längden och på grund av sin policy och ansvarskänsla gett arbete åt sina anställda även i mindre trygga tider. Heder åt ett företag som värnar så inte bara om sig självt utan även om sina anställda.

Storforsen Shop (Handelshuset i Älvsbyn AB)
Den fantastiska presentshoppen i Storforsens naturreservat alldeles utmed Pite älv. Från butiken kan du gå på spångade leder ut till den mäktiga Storforsen. I butiken finns lokala hantverk, norrbottniska delikatesser, slöjd, konst, ull- och textilprodukter, souvenirer och mycket mer.

Tidigare vinnare av utmärkelsen ”Årets pärla”

2013: Öhmans Trä
2012: NTM
2011: Kraft & Hälsa
2010: Bohlins BMM

Här följer de nominerade i övriga klasser. Här utses vinnarna av en jury med representanter från; Företagarna i Älvsbyn, Älvsby köpmannaförening, LRF i Älvsbyn och Älvsbyns kommun.

Årets rookie:
Cafe Storgatan
Älvsby Bensin & Service AB (GULF)
Älvsby Sport & Fritid AB

Årets ambassadör:
Arctic Falls AB
AB Nian
Anna Öberg Andersson

Hållbar utveckling:
Best lantbruk Nybyn
Jobbcentralen
Mutcho

Årets företagare:
Peter Lundbergs plåt AB
Granbergs buss AB
Pitedalens måleri AB

Årets pärla:
Cafe Storgatan
Storforsen Shop
J Jonssons skogs AB

Näringslivsgalan är ett samarbete mellan Företagarna i Älvsbyn, Älvsby köpmannaförening, LRF i Älvsbyn och Älvsbyns kommun. Det är ett självfinansierat arrangemang genom biljettförsäljning och externa sponsorer. Årets sponsorer är Sparbanken Nord, BDX och Handelsbanken.

Näringslivsgalans kontaktpersoner är:
Företagarna i Älvsbyn (Elisabeth Nordström)
Älvsby köpmannaförening (Birgit Nilsson)
LRF i Älvsbyn (Stefan Hardselius)
Älvsbyns kommun (Pär Jonsson)

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.