Uppstart för höstens företagarfrukostar

03 SEP 2014
Skrivet av :

20140829_ftf-puff

Nytt näringslivsprogram, ny företagsrådgivare och nya satsningar längst med Storgatan, var några punkter som presenterades under senaste företagarfrukosten.

 I sedvanlig ordning hälsade kommunalråd Helena Öhlund välkommen och passade därefter på att berömma aktörerna till den Kultur/skördekväll som kvällen innan anordnats i Älvsbyns centrum.

– Det var en mycket trevlig stämning, sade Helena och fick medhåll av Köpmannaföreningens ordförande Birgit Nilsson.

– Ett sådant arrangemang kan genomföras, tack vare ett fantastiskt samarbete, poängterade Birgit.

 _001

Med Storgatan i fokus

Förhoppningsvis kommer vi att se fler aktiviteter under kommande år och för att möjliggöra att hela Storgatan blir till ett enat centrum, pågår ett samarbete mellan Älvsbyns kommun och Trafikverket, som äger den nedre delen av gatan.

– Bland annat ser vi över belysning och försöker skapa mer atmosfär, sade Mikael Engzell från Polar Hotel som sitter med i arbetsgruppen.

 

Ove Johansson, Cando Competence AB är ny företagsrådgivare i Älvsbyn.

Ove Johansson, Cando Competence AB är ny företagsrådgivare i Älvsbyn.

 

Nytt från näringslivskontoret

Ove Johansson, Cando Competence AB, kommer att arbeta med nyföretagsverksamhet i Älvsbyns kommun. Ove har flera års erfarenhet av affärsutveckling och erbjuder rådgivning, styrelseutbildningar och ledarstöd med väl utvecklade metoder.

– Jag kommer att sitta ovanför Arbetsförmedlingen och all rådgivning är kostnadsfri, hälsade Ove och näringslivsutvecklare Sofia Sundh passade även på att slå ett slag för höstens kurser som Ove ska hålla i. Håll utkik efter kommande annonser.

Sofia har även varit på turné bland ortens turistföretagare och gjort en sammanställning utifrån deras syn på besöksnäring. Rapporten kommer att presenteras i samband med en gemensam träff, där även Swedish Lapland kommer att medverka i frågor som rör destinationsutveckling. Datum annonseras under september månad.

 _020

Nytt näringslivsprogram

Pär Jonsson presenterade näringslivsprogrammet för 2015- 2017 framtaget av tjänstemän och förtroendevalda inom Älvsby köpmannaförening, Företagarna, LRF och gymnasieskolans elevråd, samt gruppledarna inom KS.

– Det måste vara input från alla som berörs, betonade Pär när han förklarade arbetsgruppens sammansättning.

I näringslivsprogrammet har man sett över Älvsbyns förutsättningar på flera olika områden och utifrån det har man listat möjligheter, hot och styrkor för att få till en långsiktig strategi att arbeta efter.

– Det gäller att skapa en balans i det hela, sa Pär.

 

 

 

FOTO: Sterling Nilsson

 

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.