Skogsbrand kring Aborrtjärnarna

07 SEP 2014
Skrivet av :

UPPDATERAD: Vid 16 tiden larmades Räddningstjänsten i Vidsel till en trolig skogsbrand nordväst om Storforsen Hotell. Detta efter att gäster på Hotellet sett rök i området. Efter nästan en timmes letande var man ännu inte helt framme, däremot var branden geografiskt placerad.

När detta skrivs så har även förstärkning kallats in för att hantera branden genom att även Älvsbyn sänt personal med tankbil och bandvagn till platsen. Som är belägen Norr om Björknäs i höjd med Åkroken längs väg 374 ca 6 kilometer norr om Hotell Storforsen.

På bilden ses brandröken stiga upp i höjden med avtagsvägen mot Aborrtjärnarna.

Uppdatering 21.30

Branden är nu släckt och räddningstjänsten från Vidsel och Älvsbyn är på väg hem. Det är ett område på ca 1 hektar som brandhärjats i väglös terräng och ett 10 tal brandmän har deltagit under eftermidagen/kvällen varav ett på par kvarstannar för kontrollera att det inte skall flamma upp igen.

 

Sportringen

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.