Ponnyhästarna har gått i mål

07 SEP 2014
Skrivet av :

STORT BILDEXTRA: I tre dagar har färgband delats ut, känslorna har flödat och jubel och hejarop har ekat genom Övrabyn. Men nu har har tävlingsdagarna uppe på Älvsby Ryttarförening (ÄRF) passerat mållinjen.

20140907_arfdm_079

I gul väst Elisabet Blomquist nöjd tävlingsledare

– Det har flutit på väldigt bra, utan några större incidenter. Det har varit toppenväder och glada ryttare, så jag är jättenöjd, berättar tävlingsledare Elisabet Blomquist.

Tävlingarna uppe i Övrabyn har nu nått sitt slut och vinnarna i samtliga klasser har korats. Under tävlingarnas tre dagar har cirka 285 starter gjorts och bland dessa hittar man nio unga älvsbybor som har kämpat tillsammans med sina fyrbenta partners om ära och berömmelse.

Endast hundradelar från förstaplatsen

20140907_arfdm_052

En glad 2:a Jennifer Lidström

En av hemmaryttarna är 11 årige Jennifer Lidström. Tillsammans med sin kompanjon Munsboro Generator, lyckades hon under lördagen att kvala in till söndagens final i klassen Lätt B.

– Det känns bra, jag är nöjd. Jag hoppas att jag vinner imorgon, berättade Jennifer efter lördagens hopp.

Det var inte mycket vila som gavs till de två kompanjonerna. Redan klockan nio morgonen därpå startade finalen och första omgången resulterade i noll fel och en tid på 56,36 sekunder. Efteråt höjdes hindren och kvar återstod den slutliga kampen där topp tre skulle utses. Älvsbyduon gjorde bra ifrån sig och slutresultatet blev noll fel och en tid på 29,16 sekunder. Tyvärr räckte det inte till en förstaplats, som istället togs av piteådottern Clara Marklund som tog sig i mål på tiden 29,04. Men Jennifer var lika glad för det.

– Jag vart väldigt glad, det skilde ju bara några hundradelar mellan oss.

En till som visade framfötterna var den snart 12 årige Henny Sundkvist. Under lördagen knep hon och partnern Nalle (även känd som Nobelstar) en tredje plats i klassen Lätt C. Tyvärr räckte det inte till en pallplats under söndagen också, då Nalle åkte dit för olydnad två gånger och åkte därför ut.

Funktionärer – tävlingens kugghjul

Tävlingsledaren Elisabet Blomquist är nöjd över helgens distriktsmästerskap. Till sin hjälp har hon haft 35 rutinerade funktionärer som funnits där för att allt ska kunna flyta på. Allt från parkeringsvakt och banbygge till försäljning av mat och utlåning av mark för uppställning av fordon och hästtransport.

– Dom är ju det viktigaste, utan dom skulle det inte blivit någon tävling alls. Det säger så mycket att det är så många som ställer upp. Vi har en gemenskap i klubben, all trivs, berättar Elisabeth.

STORT BILDEXTRA NEDAN

Här hittar du helgens resultatlistor.

TEXT: ROBIN NILSSON, FOTO: STERLING NILSSON & ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.