”Nu kan vi lägga allt fokus på kunderna och varorna”

11 SEP 2014
Skrivet av :
Ulf Burström delade ut 200 rosor på tio minuter när folk rusade in i den nya butiken.

Ulf Burström delade ut 200 rosor på tio minuter när folk rusade in i den nya butiken.

Det blev rusning till invigningen av nya Ica Supermarket i Älvsbyn. De 200 rosor som butikschefen Ulf Burström hade att dela ut till de första kunderna tog slut nästan direkt.

Efter invigningen var det en lättad Burström som konstaterade att första dagen blev en succé.

– Det gick över förväntan. Man hinner bli lite orolig, känner att det blir läskigt och tänker; ”Kommer det någon, kommer det tio..?”, men jag delade ut 200 rosor på tio minuter, så folk kom det. Jättekul. Mycket roligt.

Det blev rusning till nya Ica Stormarknad i Älvsbyn på onsdagen.

Det blev rusning till nya Ica Stormarknad i Älvsbyn på onsdagen.

Vad har du mött för reaktioner om butiken?

– 110 procent positiva omdömen. Det enda negativa jag hört är att parkeringen skulle vara för liten. Ändå är den dubbelt så stor som den gamla. Men det är just i dag. På morgonen blev det lite kaotisk stämning här. Men det känns riktigt bra. Kunderna är väldigt, väldigt nöjda. Vi också. Personalen jobbar som djur och har slitit för att få ihop allt inför öppnandet. Vi var lite osäkra i går men personalen gjorde ett riktigt bra jobb.

Det sägs att butiken har ett väldigt stort symbolvärde för framtida satsningar i Älvsbyn. En investering på 50 miljoner kronor och en butiksyta på 1 700 kvadratmeter med över 10 000 produkter i sortimentet.

Hur kom det sig att Ica vågade satsa så stort på Älvsbyn?

– Det ska du fråga Ica om. Det är lite ovanligt att de går in på en sådan här liten ort. För det är ett ganska stort projekt att bygga en butik av den här storleken. Det känns skönt att de tror på oss. Det är inga småsummor de laddar här. De måste ha en framtidstro på Älvsbyn. Det känns bra och vi får med oss förtroendet i ryggen. Ica tror baske mig på oss. Då måste vi lyckas.

Ser ni att kunder strömmar hit från grannkommunerna?

– Jag har lite dålig koll på den saken just i dag. Men det ser vi gärna. Vi hade Pär Stenmark från Kvantum i Piteå på besök här under tisdagen.  Han skämtade och sa att han skulle gräva av vägen till Älvsbyn (skratt). Hoppas vi kan samla folk här, Vi har ju mycket lokalproducerat och fortsätter satsa på det. Norrmejerier, bönderna och andra lokala producenter är väldigt tacksamma för det.

Vad blir nästa överraskning?

– Jaa…(skratt) Nu ska vi försöka hålla det här skeppet flytande. Vår uppgift närmast blir att fylla hyllorna och ta hand om kunderna. Det är stor skillnad jämfört med den gamla butiken. Där gick mycket tid åt till att hålla kylar och frysar igång. Det behöver vi inte tänka på här. Nu kan vi lägga allt fokus på kunderna och varorna. Så det känns jättebra.

Sportringen

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.