Nu är det klart – Gabriella dömer i hockey-VM

30 SEP 2014
Skrivet av :
Gabriella Grahn (till vänster) tillsammans med sina svenska domarkollegor i VM Veronica Johanson och Katarina Timglas.

Gabriella Grahn (till vänster) tillsammans med sina svenska domarkollegor i VM Veronica Johanson och Katarina Timglas.

Nu är det officiellt – Gabriella Grahn, 22 år från Älvsbyn, blir en av huvuddomarna när ishockey-VM för damer avgörs i Malmö till våren.

Det har inte riktigt sjunkit än och det är svårt att sätta ord på alla känslor och tankar just nu. Helt otroligt!” skriver Gabriella på sin blogg om känslorna när beskedet om.

 

Den 18 september skrev vi att Gabriella Grahn var aktuell som VM-domare. Men då var uppgifterna obekräftade. Läs inlägget här…

Då visste inte heller Gabriella någonting med säkerhet annat än att hon hört samma rykte. ”Ett rykte som jag verkligen hoppades var sant. Kan det verkligen stämma? Kommer det finnas tre svenska domare på A-VM i Malmö? Och framför allt, är jag verkligen en av dom? Kommer vi att skriva historia med 2 huvuddomare och en linjedomare i Malmö?” skriver Gabriella och avslöjar sin funderingar.

Men redan dagen efter kom drömbeskedet. ”De rykten som spridits i media kvällen innan var inte längre ett rykte. Känslan som infinner sig när vår domarchef säger att det är bekräftat är helt obeskrivlig och jag måste låtit helt, ja, jag kan inte beskriva det heller. Tusen tankar flyger omkring i skallen. Jag sätter mig i soffan efter samtalet och försöker bearbeta informationen som jag just fått. Jag, Timpa och Virre ska representera Sverige och vår Svenska dam domarkår på VM.”

Timpa är Katarina Timglas och Virre är smeknamnet på Veronica Johansson, de övriga två svenska huvuddomarna i turneringen.

Fram till i dag har dock Gabriella tvingats hålla tyst om uttagningen. Men nu kan hon jubla så att alla hör.

”Det är stort. Det är för stort att tänka sig än. Att jag fått förtroendet både från SIF och IIHF att som 22 åring få döma mitt första Dam VM.  Det har inte riktigt sjunkit än och det är svårt att sätta ord på alla känslor och tankar just nu. Helt otroligt!”

Följ Gabriellas framfart i hennes utmärkta blogg som du hittar här…

Där kan du också läsa mer om uttagningen till VM.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.