Med Bredsel i fokus

20 SEP 2014
Skrivet av :

Engelsmannen Matthew Richardson har under drygt 20 år jobbat som fotograf åt många stora företag och organisationer runt om i hela världen.

20140920_mat_intro

Totalt har det blivit 82 länder, men sedan 2011 så har Bredsel blivit hans fasta plats i livet där han nu äger två hus som han bygger om till bostad och fotostudio, då han är ledig och inte reser jorden runt på sina fotouppdrag.

20140920_mat_profilHan föddes 1972 i Wales och därefter blev det många platser inom hela Storbritannien som präglade hans uppväxt. Hans far var Bröllopsfotograf och redan vid 3-4 år ålder så blev kameran hans ständiga följeslagare. Genom vanlig skolgång och studier i grafisk och industriell design, satsade han helt om på att bli ingenjör för att få jobba med händer och konstruera samt lösa problem.

De senaste 20 åren har Matthew bott, arbetat som problemlösare och fotograf med dokumentation i världens mest avlägsna och farliga miljöer, från Antarktis till Zambia och i över 80 länder till för stora multinationella företag och organisationer.

Eftersom fotografering är lika mycket en passion som ett jobb för honom, så tar Matthew varje tillfälle fotografera även då det inte är på jobb. Detta är inget undantag nu när han flyttat till Bredsel, för där finns ju allt serverat redan från ute på bron.

Miljön, ljuset och människorna är underbara här säger han. Där han nu börjat utforska omgivningarna med sin kamera i allt större och större cirklar runt länet.

Porträtten är spännande, naturen lika så och det finns så mycket att se och utforska i närmiljön. Det gör att han redan efter tre år stortrivs i Sverige och Bredsel. Detta i den gamla lärarbostaden som han köpte i Bredsel, där han redan renoverat upp till ett funktionellt boende med fotostudio och mörkrum. Dessutom så har han även köpt grannhuset som skall bli hans nya bostad.

– Det här är kanske är ett vansinne, men jag har en stor jättestor trädgård med två hus, jättebra vänner och grannar så här har jag allt som gör att jag kan vila upp mig mellan jobben säger Matthew Richardson med ett glatt leende.

Nu vill han inget hellre än att få leva på en lugn plats där han kan ta igen det han fått försakat under så många år samt givetvis bli svensk. SFI studier i Svenska har han redan påbörjat och ett och annat svenskt ord finns med, även om han helst vill tala engelska.

Genom ett antal bilder här kan vi se lite mer av det Matthew möter i sitt jobb som fotograf, men även hans passion för bilden och dess bildspråk.

Se fler bilder eller kontakta Matthew för uppdrag via hans Webbplats.

 

Sportringen v 38

.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.