Höstomgången bara att glömma för Älvsbyn

28 SEP 2014
Skrivet av :
Luften gick ur Älvsbyns herrfotbollslag under höstomgången.

Luften gick ur Älvsbyns herrfotbollslag under höstomgången.

Måltorkan för Älvsbyns fotbollsherrar är värre än den låga grundvattennivån i kommunens vattentäkt. Laget avslutade årets seriespel utan att göra ett enda mål i de sista fem matcherna. Säsongen avrundades med en 0-1-förlust hemma mot Piteå 2 på Älvåkra under lördagen.

Höstomgången är bara att glömma för Älvsbyn som får ta nya tag till nästa säsong. Målet, att klara nytt kontrakt i division fyra södra, är trots allt infriat efter en hyfsad vår.

– Allt har gått emot oss i höst, tycker Kjell Ernstsson, tränare i en kommentar till Piteå-Tidningen efter den avslutande matchen.

Förra helgen kom säsongens bottennapp mot redan klara seriesegrarna Hemmingsmark på bortaplan. Förlust med 0-8. Men Älvsbyn behöver inte misströsta. Just Hemmingsmark befann sig i samma situation för ett par år sedan. Laget åkte ner i division fem. Tog sig upp. Hade ett mellanår i fyran (samma resa som ÄIF). I år vann laget serien.

Likheter finns med Älvsbyn. Hemmingsmark har ett ungt lag som fått spela ihop och utvecklas med hjälp av några förstärkningar.

Älvsbyn har också ett talangfullt lag.

– Men våra unga lirare måste inse att det inte finns några genvägar för att bli en bra fotbollsspelare. Det gäller att träna och ge maximalt på matcherna under 90 minuter, förklarade Ernstsson i ett samtal efter en match för ett par veckor sedan.

Kan Älvsbyn behålla stommen i truppen samtidigt som några av klubbens talanger utvecklas så bådar det gott inför nästa säsong.

Älvsbyns herrlag får helt enkelt slicka såren efter den mindre lyckosamma säsongsavslutningen och kanske inspireras av framgångarna på damsidan.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.