Gabriella blir VM-domare

18 SEP 2014
Skrivet av :
Älvsbytjejen Gabriella Grahn sägs vara uttagen att döma dam-VM i ishockey till våren. FOTO: FACEBOOK

Älvsbytjejen Gabriella Grahn sägs vara uttagen att döma dam-VM i ishockey till våren. FOTO: FACEBOOK

Gabriella Grahn omnämns som en av två svenska huvuddomare när ishockey-VM för damer avgörs till våren i Malmö. Nyheten presenteras av Christer Englund, ansvarig för domarkommittén i det internationella förbundet.

– Klart häftigt om uppgifterna stämmer. Men själv har jag inte fått det bekräftat ännu, säger Gabriella.

Sportringen v 38

22-åriga Gabriella Grahn från Älvsbyn har gjort en kometkarriär som ishockeydomare. Hon har, trots sin ungdom, redan flera internationella uppdrag på sin meritlista, bland annat OS-kval.

– Det har blivit några resor. Kul att de vågar skicka mig, säger Gabriella.

Stämmer uppgifterna från Englund väntar hennes mest ärofyllda uppdrag till våren, dam-VM i ishockey. Enligt Englund är två svenska huvuddomare uttagna; Gabriella Gran och Katarina Timglas.

– Jag har själv ringt svenska domarchefen Tomas Torsbrink men han kunde inte bekräfta att det är klart. Därför vågar jag ännu inte ta ut något i förskott. Det får ligga och gro ett tag.

Gabriella har under flera år varit den ledande domaren på damsidan. Hon har bland annat dömt de tre senaste SM-finalerna i svensk damhockey.

– Men konkurrensen har hårdnat inom damdomarguppen. Nu är vi flera som håller hög nivå.

Gabriella Grahn in action. FOTO: FACEBOOK

Gabriella Grahn in action. FOTO: FACEBOOK

Dam-VM, som spelas i Malmö 28 mars-4 april, blir historiskt. Det blir första mästerskapet på damsidan som spelas med två huvuddomare och två linjedomare.

– Vi har gjort bedömningen att spelet har blivit så mycket intensivare att det krävs fyra domare, säger det svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund, som är ansvarig för domarkommittén i det internationella förbundet, till SVT Sport.

Gabriella långsiktiga dröm är att en gång få döma i OS.

– Blir jag uttagen till VM är det ett steg i rätt riktning.

Vi på Älvsbyn Just Nu önskar lycka till. En lyckönskning som garanterat hela Älvsbyn delar.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.