Dags att föda – då gick Sara ut i skogen och fällde en älg

30 SEP 2014
Skrivet av :
Höggravid fällde Sara Wikström, 24, en älgkviga.

Höggravid fällde Sara Wikström, 24, en älgkviga. FOTO: PRIVAT

Höggravid gick Sara Wikström, 24, från Älvsbyn men numera bosatt i Piteå, ut i skogarna utanför Brännberg och fällde en älg på söndagen. Då skulle hon egentligen ha legat på BB. Hon och hennes sambos första barn var nämligen beräknat att födas den 27 september.

– Ja men inte är det väl något. Jag mår ju bra,­ ­säger Sara till Aftonbladet.

Trots att Sara gått över tiden begav hon sig ut skogen tillsammans med sin sambo på söndagen. Klockan ringde för uppstigning redan 04:00.
På grund av den stora magen fick hon låna ihop till större jaktkläder.
– Jag tog min pappas gamla jacka och min sambos mjukisbyxor och det funkade, berättar hon för Aftonbladets reporter Joakim Nordlund.

Jaktlyckan blev god.

– Jag blev lite trött eftersom magen är lite stor så jag satte mig ner och vilade och då såg jag att någonting rörde sig i buskarna.

Det visade sig vara en älgkviga. Sara sköt först ett skott. Men älgen tog några steg och då brände hon av en andra projektil. Det räckte. Och hennes jaktkamrater var mäkta imponerade.

– Alltså hennes mage är inte bara stor utan den är … jättestor. Bara att orka gå upp på morgonen i det tillståndet. Jag är imponerad, säger jaktkompisen Patrik Lindfors, till Aftonbladet.

Själv tycker inte Sara att det var något märkvärdigt.

– Mår man bra och allt känns bra så är det väl ingen fara att gå ut.

Läs mer på Aftonbladet…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.