Dagis och pensionat för våra fyrbenta vänner

17 SEP 2014
Skrivet av :

20140815_huddagis_025_HQ
Allt fler väljer att lämna sina hundar på hunddagis när de jobbar eller är ute och reser. Camilla Lindkvist jobbar på ett välbesökt hunddagis i Älvsbyn där man erbjuder allt från hundskötsel till aktivering.

Vid millenniumskiftet startades företaget Strycknäs hunddagis & hundpensionat i Älvsbyn av Marie-Louise Lindkvist. Sommaren 2012 övertogs rörelsen av hennes son Mikael Lindkvist och hans hundälskande fru Camilla Lindkvist, som har sen dess arbetat med att ta hand om hundarna när ägarna antingen varit på jobb eller på semester.
– Intresset för hundar har funnits länge. Jag är instruktör på brukshundsklubben, jag håller på att starta upp en kennel med en kompis, jag springer på hundutställningar och jag tävlar. Så mitt liv det är nästan bara hund, berättar Camilla.

Camilla Lindkvist

Camilla Lindkvist

Fullspäckad dag på dagiset

Camilla jobbar ensam på företaget, men får oftast hjälp av familjen och praktikanter från bland annat Grans Naturbruksskola. En vanlig dag på jobbet börjar klockan sex på morgonen med att gå ut och gå med hundarna. Sedan intas frukost som följs upp av en vila. Efteråt väntar städning, promenad, hundskötsel och lekstund på gården.
– Är det jättevarmt så brukar jag gå ner och bada dom i älven så dom får svalka sig.

När Älvsbybladet besökte dagiset fanns där närmare 20 stycken glada dagisbarn som fick busa av sig på den stora gården i det vackra vädret.

20140815_huddagis_034_HQ

The leader of the pack?

Älskar sitt jobb

Enda sen Camilla var liten har hon varit en riktig hundmänniska. Och än så länge finns det inga planer på att byta arbete.
– Jag har ett otroligt tacksamt jobb. Det spelar ingen roll hur trött man är på morgonen eller om man är på dåligt humör, dom är alltid glada hundarna. Och då blir man glad själv.

TEXT: ROBIN NILSSON, FOTO: STERLING NILSSON

 

Sportringen v 38

 

 

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.