BD Pärlan – en strike i föreningslivet

15 SEP 2014
Skrivet av :

I samband med att den nya bowlinghallen öppnande startades bowlingföreningen BD Pärlan. Föreningen, som består av både yngre och äldre spelare, brinner för sporten och arbetar ständigt med att främja bowlinglivet i Älvsbyn.

För 12 år sedan startades bowlingföreningen BD Pärlan av ett par entusiaster som brinner för kägelsporten. Föreningen har i dagsläget 30 stycken verksamma medlemmar i alla åldrar, från nio år och uppåt.
– Det är en sport som alla kan spela. Bara man kan ta fyra eller fem steg så kan man spela, oavsett ålder, berättar Kaj Lundberg, styrelsemedlem och ungdomsansvarig.
– Man kan i princip spela bowling från födsel till döden, lägger föreningens ordförande Stefan Engström till.

Kaj Lundberg (till vänster) och Stefan Engström i Älvsbyns bowlinghall.

Kaj Lundberg (till vänster) och Stefan Engström i Älvsbyns bowlinghall.

Välkomnar alla med öppen famn

Medlemmarna tränar två dagar i veckan och höstens schema består av ett flertal inbokade matcher, nu när både division 1 och ett par viktiga turneringar drar igång. Utöver detta arbetar föreningen mycket med att försöka få fler människor att ge sig in i sporten.
– Vi välkomnar både nygamla och nya spelare till föreningen, både äldre och unga, berättar Kaj.

Men det är inte bara sin egen förening man arbetar för. Man hoppas även att fler väljer att förlägga sina privata arrangemang i bowlinghallen.

– Vi har en fin bowlinghall som inte är så gammal, men det skulle behöva komma mer privata som spelar. Företag kan lägga sina firmafester här, det säljs ju mat och dryck. Vi arrangerar även barnkalas där det bjuds på hamburgare, berättar Stefan.

Faktaruta

Ett medlemskap i BD Pärlan kostar 500 kronor per halvår. Förutom träning och matchtillfälle ingår fika, mat, drickor och godis i priset. Ungdomar som går med får varsin medalj och har även chans att vinna pokaler för diverse saker i klubben, exempelvis till den som har varit på flest träningar.

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

 

Sportringen v 38

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.