Årets Företagare i Norrbotten 2014

09 SEP 2014
Skrivet av :

På måndagen delades det mycket prestigefyllda priset ”Årets Företagare i Norrbotten 2014” ut till Älvsbyhus av Företagarna i Norrbotten.

20140908_alvsbhus_kjell_kent

Stefan och Kent Johansson Älvsbyhus

Motivering till priset är:

Älvsbyhus AB

Med sitt ledarskap har de drivit ett företag som står stabilt och levererar resultat i hård konkurrens och vid svår lågkonjunktur. De har med eget koncept tillverkat villor till lägsta pris och anpassat företaget efter samhällets behov av en effektiv kommunikation.

I dag har bolaget fyra fabriker, tre i Sverige och en i Finland. Älvsbyhus har, i tre generationer, visat sin styrka både i med- och motgång. Ett viktigt företag i ett litet samhälle”.

Bakom framgångarna står 300 medarbetare i koncernen som kämpat tillsammans i både med- och motgång. Bolaget har genom decennierna haft ett framgångsrikt ledarskap som i tre generationer lett, fördelat och visat vägen framåt. Vi vet att bli profet i sitt eget land är bland det svåraste som finns, så detta är ett erkännande i flera perspektiv som vi är oerhört glada och stolta över. Det ger oss energi, lust och glädje att blicka fram ytterligare decennier för Älvsbyhus utveckling.

Vi kommer att göra allt för att fortsätta driva och utveckla Älvsbyhus vidare.

Att Älvsbyhus är ett av de många starka och fina företag som tillsammans kämpar och skapar ett starkt Norrbotten, gör oss både stolta och ödmjuka. Att få denna prestigefyllda utmärkelse betyder så mycket för oss alla inom bolaget. Säger VD Kent Johansson.

Prisets som årets Företagare 2014 Norrbotten, tar Älvsbyhus direkt till riksfinalen i Stockholm, 10 oktober.

Sportringen

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.