Älvsbyns Fastigheter i nytt samarbete med Q-park

18 SEP 2014
Skrivet av :

År av bristfälligt kontrollerade gator har orsakat problematik. Nytt samarbete ska nu se till att lokala trafikföreskrifter efterlevs.

För att förhindra den problematik som uppstår med framförallt plogning vintertid och att bilister olovligt ställer sig på lastzoner och handikapparkering, har Älvsbyns Fastigheter påbörjat ett samarbete med det internationella parkeringsbolaget Q-park.

Anders Nilsson_parkering_webb

-Idag har vi en gatuproblematik som vi måste åtgärda och det känns bra att samarbeta med ett professionellt bolag som dessutom är neutrala, säger Anders Nilsson, VD för Älvsbyns Fastigheter och fortsätter:

-I flera år har de kommunala gatorna varit bristfälligt granskade, vilket har lett till att folk i största allmänhet tror att de har rätt att parkera lite här och där.

I ett första led ser aktörerna därför över de parkeringsområden som berörs så att det finns nya tydliga skyltar enligt Vägmärkesförordningen. Målsättningen är att alla ske kunna se – och därmed också följa – de regler som gäller på aktuell parkeringsplats. Detta gäller för alla gator och parkeringar som Älvsbyns kommun och Älvsbyns Fastigheter ansvarar för.

Anders Nilsson_storgatan_webb

-Arbetet är påbörjat och skyltarna byts ut allt eftersom under hösten, bekräftar Anders och förklarar att kontrollarbetet redan är igång på de områden som är färdigskyltade.

-Ingen behöver vara orolig att få böter så länge man parkerar rätt och använder p-skiva där det behövs, säger Anders och låter hälsa att P-skiva finns att hämta i kommunhuset.

P-skiva_webb

Sportringen v 38

 

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.