Älvsbyn Norrbottens bästa förskolekommun

förskoleupproret

Älvsbyn är Norrbottens bästa, och Sveriges nionde bästa förskolekommun. Det är resultatet av den undersökning som med hjälp av statistik från Skolverket sammanställts av organisationen Förskoleupproret.

Älvsbyn ligger också på en hedervärd nionde plats i Sverige. Etta på listan för landet är Arvidsjaurs kommun, Lappland.

Organisationen Förskoleupproret har jämfört Skolverkets statistik 2013 om förskolan. Man har rangordnat kommunerna (290 stycken) utifrån statistiken och utifrån olika kategorier. Undersökningen presenterades 10 september 2014 och baseras på Skolverkets statistik från 2013.

Förskoleupproret grundades av förskolelärarna Anki Jansson och Malin Hörlin i slutet av 2013. I november 2013 startade de en grupp på Facebook, som idag har nästan 7000 medlemmar. Teamet för Förskoleupproret arbetar för bättre förutsättningar i förskolan för alla barn och pedagoger.

Se hela listan (PDF) här.
Besök Förskoleupprorets webbplats
Bli medlem i facebookgruppen för förskoleupproret

förskoleupproret vill

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.