Älvsbyn körde över Öjebyn i första halvlek

06 SEP 2014
Direkt efter slutsignalen åkte guldhattarna fram.

BILDEXTRA: Vilken klang- och jubelföreställning det blev när Älvsbyns fotbollsdamer säkrade seriesegern hemma mot Öjebyn inför fullsatta läktare på lördagen. Seger med 6-1 (6-0).
– Jag tycker absolut att vi gör en av våra bättre matcher. Vi sa innan matchen att vi skulle springa sönder dem. Det tycker jag att vi gjorde första halvtimmen, säger Sara Eliasson, spelande tränare.

Hanna Nyberg inledde målskyttet.

Älvsbyn rivstartade. 1-0 satte Hanna Nyberg redan i den fjärde minuten. Öjebyns försvar hängde inte med i svängarna när hemmalaget skruvade upp tempot.

Anna Sundberg grattas efter ett av sina mål.

2-0 gjorde Anna Sundberg efter 20 minuters spel. Fem minuter senare krigade Stina Grahn in 3-0.

Stina Grahn gör 3-0.

I den 28:e matchminuten gjorde Anna Sundberg sitt andra mål för dagen.

Sara Eliassons skott på väg in i nätmaskorna.

Innan domaren Eje Larsson blåste av för halvtid hade även Sara Eliason och Johanna Björk nätat.

Johanna Björk driver upp tempot på hemmalagets högerkant under överinseende från en stor publik.

Efter pausvilan kom forceringen av sig en aning. Det blev en 45 minuters transportsträcka mot guldfirandet. Öjebyn fick ett tröstmål på straff genom Ann-Sofie Johansson. Men det var först på returen sedan Carolin Berell gjort en avancerad räddning på själva straffsparken.

Många ville ha bilder på hjältarna. Här förevigas Carolin Berell.

När slutsignalen ljöd åkte guldhattarna fram. Det blev också presenter från sponsorer och kommunalrådet Helena Öhlund grattade tjejerna med rosor.

Helena Öhlund, kommunalråd, grattade med blommor.

Vad sa ni åt varandra under pausvilan?
– Att vi skulle fortsätta köra 45 minuter och inte slappna av. Passa på att göra många byten så att vi fick in nya fräscha spelare.