Älvsbyhus ökar produktionen och nyanställer

17 SEP 2014
Skrivet av :
Älvsbyhus ökar årsproduktionen med hundra villor. FOTO: ÄLVSBYHUS

Älvsbyhus ökar årsproduktionen med hundra villor. FOTO: ÄLVSBYHUS

Älvsbyhus ökar produktionen vid fabriken i Älvsbyn och nyanställer personal.

– Vi säljer bra i Norrland och Mälardalen. Så direkt efter årsskiftet, med start vecka 3, ökar vi villaproduktionen från fem till sju hus per vecka, berättar Thomas Lantto, fabrikschef i Älvsbyn.

Sportringen v 38

Thomas Lantto, fabrikschef.

Thomas Lantto, fabrikschef.

Efter många år av stagnation på marknaden för nybyggda småhus verkar äntligen en vändning vara i sikte. Tydligaste tecknet är ökad orderingång. Totalt handlar det om cirka hundra hus till per år.

– Det känns förstås kul, säger Lantto.

Än så länge är det bara fabriken i Älvsbyn som berörs.

– Men vi hoppas ju på ökad försäljning även i södra Sverige och en ökad produktion vid våra fabriker i Skåne och Värmland. Men det är inte aktuellt just nu.

Hur många nyanställningar handlar det om?

– Vi söker 3-4 nya medarbetare.

Vilken kompetens efterfrågas?

– Det gäller ju snickeriarbeten i prefabricerade husmoduler. Vi vill ha utbildade snickare och mattläggare med några års erfarenhet.

Hur många arbetar i Älvsbyfabriken?

– I snickeriet och fabriken är vi totalt 35 personer.

Vill också du bli en av många duktiga och glada medarbetare på Älvsbyhus..?

Vill också du bli en av många duktiga och glada medarbetare på Älvsbyhus..?

Fakta Älvsbyhus:

Älvsbyhus är Sveriges ledande trähustillverkare och har varit det under hela 2000-talet. Sedan 1960 har företaget levererat fler än 38 000 småhus till familjer i hela Norden. Älvsbyhus är ett familjeföretag i tredje generationen, som under årens lopp utvecklat en unik och effektiv produktion av kvalitativa hus till marknadens bästa pris. Produktionsanläggningarna finns i Älvsbyn, Vålberg, Bjärnum och Kauhajoki (Finland)

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.