Älvsbybo utsedd till Årets mentor i Norr

Till vardags arbetar hon med att coacha, inspirera och föreläsa i processledning för företag och myndigheter runt om i hela Sverige. I går blev hon utsedd till Årets mentor i Norr av Almi. Vi pratar om Tina Hollstedt, en ambassadör från Älvsbyn som lever upp till namnet. 

Gratulationerna haglar in från vänner och bekanta och det är en något omtumlad Tina Hollstedt jag kontaktar. En som för bara några timmar sedan blivit utsedd till Årets Mentor i Norr, hunnit med att prata i Sveriges Radio och blivit uppvaktad av andra media.

Tina Hollstedt är utsedd till Årets Mentor i Norr. Foto: Mat Richardson.

Tina Hollstedt är utsedd till Årets Mentor i Norr. Foto: Mat Richardson.

 

Grattis! Hur känns det?

– Tack, något omtumlande. Jag befinner mig i en glädjechock efter all uppvaktning jag fått, säger hon ödmjukt och berättar att hon samtidigt känner sig oerhört tacksam; både för nomineringen som hennes adept Per Åke skickat in och för den utmärkelse hon fått från mentorprogrammets jury.

Att vara mentor i Almis mentorskapsprogram innebär ett ideellt arbete under ett år, men Tina – som till vardags arbetar med coachning, föreläsningar och processledning mot företag – tvekade inte när hon fick frågan att stötta Per Åke som driver företaget Hans på Hörnet i Arvidsjaur.

– Jag är så tacksam att jag fått arbeta med honom under det här året som gått, säger Tina. Han är en fantastisk entreprenör och vi har blivit goda vänner som kommer att hålla fortsatt kontakt.

Väx med hjälp av en mentor

Varje år matchas femtonhundra mentorpar i Almis mentorskapsprogram, som är ett av de största och mest utvecklande i världen. Matchningen görs efter adepternas behov och mentorernas kompetens, erfarenhet och möjlighet att på bästa sätt stötta adepten. Med regelbundna träffar där adeptens behov diskuteras är målet att adepten ska kunna utveckla sin idé eller verksamhet.

– Fast det är utvecklande för båda parter, förklarar Tina som gärna rekommenderar andra att söka in till programmet.

Här hittar du mer information om Almis mentorskapsprogram.

En ambassadör för Älvsbyn

Tina har tidigare verkat som ambassadör för kvinnligt företagande i Älvsbyn, med uppgift att synliggöra kvinnors företagande. Ett ambassadörprogram lett av Tillväxtverket på uppdrag av Sveriges regering.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.