Valrörelsen fick en blöt upptakt

20 AUG 2014
Skrivet av :

BILDEXTRA: På onsdagseftermiddagen var det hög fart inom valrörelsen i Älvsbyn, där man satsade nå över blockgränser från flera partier och tal med partiledare. Men det blev två blöta tillställningar som ändå samlade väljare.

Jimmie Åkesson talade vid Turklövern

Detta inför ca 100 talet personer och ett större polisuppbåd. Under dagen har han rest runt i länet och besökt, Piteå. Luleå, Boden, Älvsbyn och enligt uppgift även försöka hinna med Arvidsjaur.

I Älvsbyn gick mötet rätt lungt till och några protester eller orolighet syntes ej till. Sören Nilsson Älvsbyn stod som värd och blev glad då Jimmie gav honom ett erkännande för EU-valet som visat bra siffror för SD lokalt.

Paltkalas för mångfald

 

De sex andra partierna i kommunen Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Sjukvårdspartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet samlades vid valstugorna intill Coop för att bjuda på ett ”Paltkalas för mångfald” som lockade dryga 100 talet hungriga väljare för att äta den gemensamma palten.

På platsen var det en lättsam och uppsluppen väntan på att palten snart kunde serveras på plats. En spänning som fick många av de närvarade politikerna att tala i ord som ”festligt värre”,”otroligt” och gästerna lät sig väl smaka på palten som serverades. När väl regnet kom så flytta de flesta in under tältdukar, valstugor för att fortsatte att äta den goda palten samt samtala med varann.

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.