Kyrkan nyanställer och satsar på unga

Älvsby församling har precis avslutat sommarens ungdomscafé i Johannesgården. Nu väntas fler satsningar under en kommande fem-årsperiod.

Biljard

Under veckan har Johannesgården agerat mötesplats där ungdomar i Älvsbyn erbjudits aktiviteter i form av volleyboll, pingis och biljard. Samtidigt har de fått möjlighet att umgås över ett gott fika.

– Det har varit en lyckad satsning, säger Robert Isaksson, ungdomsansvarig i Älvsby församling och passar samtidigt på att ge en eloge till Ulf Burström på ICA som skänkt fika till ungdomsgården.

Ungdomsverksamhet

Det är andra året som Älvsby församling arrangerar ungdomscafé och i år har sammanlagt cirka 30 ungdomar besökt aktiviteten.

– Jag hoppas att detta blir en återkommande satsning och en tanke finns att väva in arrangemanget i det pågående ungdomsprojekt som kyrkan bedriver, säger Robert Isaksson och betonar samtidigt vikten av att engagera unga vuxna i kyrkans aktiviteter.

Café

 Det var redan under 2012 som Älvsby församling beslutade att genomföra en medveten och utökad satsning med församlingens tonåringar och unga vuxna som målgrupp. På grund av kraftsamlingen som krävdes kring Jubileumsåret 2013 uppsköts starten av den tänkta satsningen som nu sträcker sig över fem år.

– Nu har vi ett bra underlag och jag tror det kommer att hända mycket inom projektet redan nu i höst, säger Robert Isaksson och får medhåll av sin kollega Anton Björkman.

– Att köra ett ungdomscafé så här i slutet av sommaren är en bra uppstart på höstens aktiviteter, tillägger Anton, som nyanställts med tanke på projektet.

Volleyboll

 

 

 

 

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.