Säker seger för Älvsbyns damer

14 AUG 2014
Emelie Hjertberg inledde målskyttet. (Arkivbild).

Fortfarande obesegrade och elva raka segrar. Luleå DFC kunde inte hota Älvsbyns fantastiska svit i division 2 norra. ÄIF vann onsdagens bortamatch med klara 4-1 (3-1).

Sara Eliasson var avstängd och tvingades leda sitt lag från sidan av planen denna gång.

Redan i den åttonde minuten gjorde Emelie Hjertberg 1-0.

Visserligen kvitterade Mercy Monday Ogbonna på hemmalagets enda riktigt farliga målchans efter drygt en halvtimmes spel. Men två snabba mål, i samma matchminut (!), genom Wilma Karlsson och Anna Sundberg återställde ordningen innan pausvilan.

Andra halvlek blev dessutom rena defileringen. Caroline Lindkvist fastställde slutresultatet till 4-1 i den 82:a matchminuten.

Sara Eliasson, spelande tränare, var avstängd efter tre gula kort. Hon fick se matchen från sidan av planen denna gång.

– En superbra match av alla tjejer, säger Sara till Piteå-Tidningen och medger att det var nervösare att följa matchen än att spela.

Extra plus till mittbackarna Johanna Björk och Stina Grahn.