Platt fall för Älvsbyn mot Alter

31 AUG 2014

AIF-Alter (2)Älvsbyn hade chanserna men förlorade hemma på Älvåkra mot Alterdalens IF med 0-2 (0-1).

– Vi slarvar för mycket, tycker tränaren Kjell Ernstsson.

AIF-Alter (6)

Älvsbyn skapade många goda målchanser.

– Men vad hjälper det när vi inte sätter dem, suckar Kjell.

AIF-Alter (4)

Istället var det Alterdalen som genom Marcus Nyman gjorde matchens första mål efter 20 minuters spel.

– Deras enda målchans i första halvlek, konstaterar Ernstsson.

AIF-Alter (8)

Efter paus jagade hemmalaget en kvittering. Men istället utökade gästerna ledningen. Målskytt Jonas Fahlman.

Kjell Ernstsson och Lasse Westerlund.

– Tyvärr spelar vi inte som vi sagt. Det blir stundtals stressigt och det slarvas vilket gör att vi tvingas lägga allt för mycket energi på fel saker, säger Kjell.

Älvsbyns målvakt Joakim Lundqvist räddar ett friläge för gästerna.

I sina bästa stunder visar dock Älvsbyns unga lag att kvaliteter finns. Med mer rutin och erfarenhet kommer spelarna att utvecklas under tränarna Ernstsson och Lars Westerlunds ledning.