NBD-Cup blev fartfyllt DM/FM

16 AUG 2014
Skrivet av :

BILDEXTRA: Lördagens Norrbottens Bildemonterings Cup DM/FM på Högheden, blev en fartfylld tillställning många sätt, dessutom med många stora framgångar och uppvisningar från hemmaförare främst i klass 2 SN 2400.


Om vi börjar med Klass 4 SN 2150 så gick segern till Kalix Mk genom Arnold Bodlund, som genom fina omgångsplaceringar tog sig till seger i semiefinal och vann finalen med bara 53 hundradelars marginal till tvåan Magnus Larsson Vännes och Jörgen Boström Skellefteå MS. I sammanhanget kan Daiel Grubbström ÄMS nämnas som kämpade väl i grundomgångarna men aldrig nådde semie eller final och slutade 8:a.

Nykomlingen Mattias Forsman ÄMS som börjat om att köra efter ett par års frånvaro, visade gott gry även om det ej gick så bra i grundomgångarna, men som ändå tog sig till semie 2 där han brutalt blev prejad av banan av Göran Tell från Vännäs MK som fick svartflagg och uteslöts av domarna. Efter detta så fortsatte Mattias att kämpa och kom till slut fyra i mål men ej till final och slutade som 9:a totalt. Pernilla Storm från ÄMS kämpade på, men tyvärr slutade hon som 20:e plats totalt.

I Klass 2 SN 2400, var det däremot nästan krig mellan två ÄMS förare, där Viktor Johansson som till slut drog det längsta strået och vann, före Daniel Loggert med en marginalen på 84 hundradelar i mål. Niklas Nårsa blev 5:a, Niklas Mörtsell 7:a, Daniel Fager 12:a, Jonny Hjertberg 14:e med endast 1 omgång och slutligen Petter Nårsa som bröt redan i 1:a omgången och inte kom till start.

Slutligen så bjöds det i Klass 1 Super Nationell på uppvisning av Thomas Öhman genom seger i alla omgångarna, med fina tider som låg inom 41 hundradelar i omg 1-3 och totalseger före Joakim Evertsson Lycksele MK och Erik Karlsson Robertsfors. Dessutom så tog Thomas den sista inteckning i Cupen för att kunna erhålla den efterlängtade plunta och kniven.

rallycross20140816

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.