Motorfest vid Älvsby 2dagars

01 AUG 2014
Skrivet av :

I helgen är det motorfest igen på Höghedens motorstadion, denna gång är det inte de som har de största bussarna, bästa mekaniker eller stora sponsorer som samlas till motorfest. Nej, nu är det Älvsby 2dagars i Folkrace som gäller och då är familjefest.
20140801_folkrace_puff
Nu är det är 128 förare anmälda som kör och skruvar själv eller där familjen är teamet som supportar. Men motorglädjen är mins lika stor ändå. Där finns de som kör 140 mil enkel väg bara för att  få vara med under dessa två dagar Folkracetävlingar med sex kvalheat på två dagar.

20140801_2dagarsDet intensiva tävlandet i Rallycross, Crosskart och ombyggnader på Höghedens motorstadion har under sommaren slitit hårt på Älvsbyns Motorsällskaps funktionärer och är nu nästan en bristvara, säger Ingela Strandberg på kansliet för klubben. Men tävlingarna genomförs ändå med glädje av de som kan hjälpa till.

Nu är årets folkracetävling här. Den 2-3 augusti smäller det. Med rekord många förare anmälda och sex kvalheat på två dagar, kommer vi att få se rafflande kvalkörningar och glödheta finaler.

Det är länge sedan vi kunde bjuda publiken på ett så stort starfält, man får nog titta tillbaka ända till slutet av nittiotalet för att hitta så stora startfält. Och inte nog med en massa fartyllda race, så kommer man att kunna köpa lotter där första vinnsten är en helt nybyggd folkracebil, avslutar Ingela.

Första start lördag 2/8 11:00 och söndag 3/8 10:00.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.