Johannes och Linus vann SM-guld i rullskidskytte

27 AUG 2014
Skrivet av :
Johannes Hortlund og guld i masstarten...

Johannes Hortlund tog guld i masstarten…

Johannes Hortlund och Linus Karlsson kan titulera sig svenska mästare. De båda älvsbygrabbarna, som numera tävlar för I19 IF i Boden, tog guld när skidskytte-SM på rullskidor avgjordes i Sollefteå den gångna helgen. 

Johannes vann masstarten i klassen H 18-19 på ett imponerande sätt. Inte minst skyttet övertygade. Johannes noterades endast för tre bommar under de fyra skjutningarna. Bara Sebastian Olsson, SK Bore, kunde mäta sig med älvsbykillen i träffsäkerhet.

Linus Karlsson blev svensk mästare på sprintdistansen.

Linus Karlsson blev svensk mästare på sprintdistansen.

Hortlund var också snabb på rullskidorna och vann med en segermarginal på dryga 31 sekunder före  hemmaåkaren Sebastian Samuelsson, I 21 IF.

Linus Karlsson tog guld på sprintdistansen i klassen H 20-21. Linus bommade bara ett skott på de två skjutningarna och vann en överlägsen seger med en minut och 20 sekunder före tvåan Martin Ponsiluoma, Tullus SG.

Johannes Hortlund är också med i den åttamannatrupp som juniorlandslagets förbundskapten Tobias Torgersen tagit ut.

Hortlund är den enda från länet som fått chansen att representera det svenska juniorlandslaget. Till veckan väntar ett träningsläger i Estländska Ottepää för Johannes.

Sedan tidigare har de två talangfulla Piteååkarna Hanna Öberg och Anna Magnusson flyttats upp till A-landslaget och kommer att tävla mot världens bästa i världscupen som ett led av Sveriges generationsväxling.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.