Integrationsminister på kommunbesök

26 AUG 2014
Skrivet av :

Folkpartiets integrationsminister Erik Ullenhag besökte Älvsbyn på tisdagen, för att bland annat besöka Polarbröd i studiesyfte för att prata lite om deras jämställdhets och integrationsarbete.

Inger Lundberg hälsade Erik Ullenhag välkommen till Älvsbyn där han berättade om sitt intresse för detta besök på Polarbröd. Först var det att få veta hur de nya jobben skapas, hur skaffar de sig bra system med internutbildning och lärlingssystem för att få rätt personal över tid.
Det är det som är intressant med Polarbröd, för med sin gamla tradition har de alltid behövt folk och med rätt kompetens för att leva vidare och deras genomförda jämställdhets och integrationsarbete idag är intressant.

Vidare så har Älvsbyn även visat sig vara en kommun som visar stora framgångar med hur man tar emot ensamkommande flyktingbarn, sa Erik Ullenhag som besökte verksamheten under dagen och gavs möjligheten att besöka integrationsarbeten i Älvsbyn med bl.a Michel Ntoto:s Vänskapsföreningen och Maria Karam lärare för föreberedelseklasser som genomför goda arbeten på lokal nivå.
Här får de språkträning, där de nyanlända som behöver träna svenska språket innan de placeras i skolklass får en bra grund, även kyrkor och församlingar i Älvsbyn bidrar med mycket i integrationsarbetet även under fritiden som är behjärtansvärd.

Efter besöket i Älvsbyn fortsatte integrationsminister Erik Ullenhag till ett torgmöte i Luleå där det blev en intressant utfrågning om hur Folkpartiet och Alliansens politik gynnat Sverige.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.