Glöm inte att utse Årets Pärla i Älvsbyns näringsliv

näringslivsgala

Sedan 2010 har Älvsbyns näringslivsgala arrangerats av bland andra företagarna i Älvsbyn, där Elisabeth Nordström är ordförande. Hon tycker att det är viktigt att företagare får ett erkännande för sitt arbete.

– Många företagare jobbar och jobbar och kanske inte alls ser sin egen betydelse i hur viktiga dom är. Det här är ett sätt att lyfta fram företagarna och få dom att inse vilket bra arbete dom egentligen gör, berättar hon.

Under näringslivsgalan delas utmärkelsen Årets Pärla ut. Vinnare blir den som fått flest röster från allmänheten. Röstningen för Årets pärla 2014 till pågår mellan den 31 juli till den 24 augusti 2014. Resultatet av omröstningen presenteras på Älvsbyns näringslivsgala i Storforsen lördag den 18 oktober 2014. Övriga utmärkelser som delas ut på näringslivsgalan utses av en jury.

De nominerade (presenterade i bokstavsordning) är:

Café Storgatan (CSG i Älvsbyn AB)
De har underbart god mat och fika, bra service, bra öppettider och trevlig personal. Äntligen har älvsbyborna fått det vi så länge saknat; någonstans man kan gå och ta en fika eller en öl även på kvällen.

Forsmans i Älvsbyn AB
De har utvecklat sitt företag enormt bra i en väldigt konkurrensutsatt bransch. Mattias Forsman startade företaget med en lastbil för ca 10 år sedan och har nu utvecklat sitt företag till dagens 9 lastbilsekipage och 11 anställda i lilla Älvsbyn. Han sitter själv och kör ett av ekipagen samtidigt som han får beställning på körningar och dirigerar ut till sina övriga ekipage. Det är inte många som har ett rullande kontor som rullar uppemot 15000 mil per år.

J Jonssons Skogs Aktiebolag
Ett solitt företag som funnits i många år. Det är bra med unga uppstickare men glöm inte av de gamla också – som – framför allt visat sig hållbara i längden och på grund av sin policy och ansvarskänsla gett arbete åt sina anställda även i mindre trygga tider. Heder åt ett företag som värnar så inte bara om sig självt utan även om sina anställda.

Storforsen Shop (Handelshuset i Älvsbyn AB)
Den fantastiska presentshoppen i Storforsens naturreservat alldeles utmed Pite älv. Från butiken kan du gå på spångade leder ut till den mäktiga Storforsen. I butiken finns lokala hantverk, norrbottniska delikatesser, slöjd, konst, ull- och textilprodukter, souvenirer och mycket mer.

Du har makten!

Som privatperson har du möjlighet att rösta på det företag av ovanstående som du tycker bäst förtjänar utmärkelsen. Vill du öka chanserna för just det företaget är det självklart okej att sprida ordet.

Rösta på Årets Pärla i Älvsbyns näringsliv 2014!

Tidigare vinnare av utmärkelsen ”Årets pärla”

2013: Öhmans Trä
2012: NTM
2011: Kraft & Hälsa
2010: Bohlins BMM

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.