Folkracen är på väg tillbaka

03 AUG 2014
Skrivet av :

STORT BILDEXTRA, UPPDATERAD, RESULTAT: Sommarens tävlingar avlöser varandra uppe på Höghedens Motorstadion. Den här helgen var det den populära bilsporten folkrace som tydligen är på väg åter.

Under helgens 2dagars Folkracetävling har drygt 125 ekipage cirkulerat runt den heta banan i höga hastigheter, under utslagsgivande heat.

Däck har nötts upp, tårar har fälts och bilar har både pajats och reparerats, allt under familjära former, där det förhoppningsvis är den breda motorsport som börjar återkomma efter att lidit av en liten formsvacka.

Tävlingen lockade bra mycket besökare som följde förarnas kamp om viktiga poäng och en pallplats där man stolt får hålla upp den ärofyllda bucklan och ge ifrån sig ett välförtjänt segervrål.

Dessutom så genomfördes ett lotteri med en nybyggd folkracebil som förstapris och ett flertal andra sidopriser som passar Folkracens utövare.

Helgens väder var perfekt för både publik och förare, sol, molnigt och en skön vind som svalkade emellanåt.

Tävlingsledaren Arne Lind lät nöjd med det mesta, dock med att små anpassningar av banan har skett under tävlingen genomförande.

Skämtsamt avslutade Arne med att säga: – Att hans böner om vädret inte slagit helt rätt in denna gång då det dammat åt fel håll, med en del siktproblem för publik och tävlingsledning.

Resultat: FR Älvsbyn_Finaler-Dam-Veteran

FR Älvsbyn_Finaler-Junior

FR Älvsbyn_Finaler-Senior

Text och Foto: Sterling och Robin Nilsson

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.