Ett 20-tal jobb i Laver för bröderna Öhmans

28 AUG 2014
Skrivet av :
Inom kort flyttar Bröerna Öhmans delar av sin maskinpark och ett 20-tal anställda till Laver, berättar ägaren Thomas Öhman.

Inom kort flyttar Bröerna Öhmans delar av sin maskinpark och ett 20-tal anställda till Laver, berättar ägaren Thomas Öhman.

Bröderna Öhman AB i Tvärån flyttar delar av sina maskinpark och manskap till Laver under de kommande veckorna. Entreprenadföretaget har av gruvföretaget Boliden fått i uppdrag att täcka alla gamla dammar i området.

– Vi räknar med att det sysselsätter mellan 20 och 25 personer under ett par år, säger ägaren Thomas Öhman.

Bröderna Öhman AB har i dagsläget runt 70 anställda.

– Som mest hade vi 92 för ett par år sedan. Men det är lite lugnare nu, berättar Thomas Öhman.

Rekordåret 2012 omsatte företaget nära 200 miljoner kronor. Då var Bröderna Öhmans fullt sysselsatta med att frakta bort stora volymer jord- och torvmassor från myren i Kaunisvaara, utanför Pajala, där gruvbolaget Northland påbörjat brytningen av järnmalm i ett jättelikt dagbrott.

– Men det arbetet är slutfört, förklarar Thomas.

Bröderna Öhman är även involverade i bygget av den nya sträckningen av E4 förbi Sundsvall.

– Fast även det arbetet avslutas inom de närmaste veckorna.

Bröderna Öhmans huvudsakliga sysselsättning den närmaste framtiden blir därför vid LKAB:s gruva i Vitåfors, ett antal vägarbeten plus återställningen av Laver. Det sistnämnda görs för att Boliden snabbare ska bli klara med den miljöprocess som föregår en eventuell gruvetablering i Laver.

Andra stora uppdrag som Bröderna Öhmans haft är bygget av Botniabanan.

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.