Drömmatch av ÄIF efter spådom av lagets eget orakel..?

24 AUG 2014

Bortamötet mot SIK blev en riktig skrattmatch för Älvsbyn.

BILDEXTRA: Hemligheten bakom Älvsbyns makalösa säsong i division 2 norra kanske avslöjades efter segermatchen borta mot Infjärden, 7-0 (3-0), på söndagen. Då framkom att laget har ett eget orakel.

Sofia Berglund– Vår materialförvaltare Sofia Berglund ringde mig före matchen och berättade att hon drömt att vi skulle vinna med 7-0. Det stämde ju exakt, säger Sara Eliasson, spelande tränare i ÄIF.

Älvsbyns fotbollsdamer har ett fantastiskt facit. Tolv raka segrar efter den oavgjorda premiärmatchen. Tretton omgångar är spelade och laget leder serien med 14 poäng före Kalix-klubben Gammelgården som dock har en match mindre spelad. Fem matcher återstår.

Sara Eliasson nickade själv in Älvsbyns sjätte mål.

– Det skulle sitta skönt med en seger borta mot Lira till helgen, tycker Sara som länge varnat för övermod och nonchalans. Men nu börjar till och med hon att känna lukten av guld och avancemang till division 1.

Anna Sundberg (5) inledde målskyttet.

Söndagens möte mot Infjärden blev en enkel match. Anna Sundberg satte 1-0 redan i den femte minuten. Före paus hade Johanna Björk gjort ytterligare två mål för Älvsbyn. Ett på distansskott och ett på ett snyggt inspel.

Johann Björk gjorde tre mål. Här sätter hon sitt andra.

Johanna Björk gjorde tre mål. Här sätter hon sitt andra.

I andra halvlek utökade pigga inhopparen Ida Jonsson till 4-0.

Ida Jonsson pigg inhoppare som även hon blev målskytt.

Hanna Nyberg visade god teknik när hon på volley sparkade in 5-0.

Så här glad blev Hanna Nyberg efter sitt läcka volleymål.

Älvsbyns sjätte mål nickade Sara Eliasson själv i mål innan tremålsskytten Johanna Björk med en ny kanon fastställde slutresultatet till 7-0.

Hanna Nyberg och Sara Eliasson jublar tillsammans.

– Vi fick en ganska bekväm resa i dag, säger Sara som själv starkt bidrog till det stabila försvarsspelet.

– Kul också att så många kom med i målprotokollet, tycker Sara och berömmer inhopparen och målskytten Ida Jonsson lite extra.

ISK-AIF (23)

Sedan avslöjar Sara en hemlighet. Hon visste hur matchen skulle sluta långt före avspark. Resultatet, 7-0, hade förmedlats genom Sofia Berglund via en dröm.