Centerpartiet inleder sin byaturné inför valet

Centerpartiets fem första på listan = framsidan

Under tisdagskvällen inledde centerpartiet sin byaturné genom att besöka Vistträsk. Ett trettiotal personer fanns på plats i Mejeriet där många av valfrågorna fick svar.

Matilda Wiklund - foto centerpartiet

Matilda Wiklund, förstanamn på centerpartiets lista för kommunfullmäktige i Älvsbyn. FOTO: Centerpartiet

Centerpartiets kandidater på fullmäktigelistan var med för att träffa potentiella väljare. Centerns förstanamn i Älvsbyn, Matilda Wiklund, trycke hårt på landsbygdsutveckling, som är en av partiets hjärtefrågor. Inom temat rymdes samtal om skola, äldreomsorg, företagande och mycket mer.

– Vi är alternativet för hela kommunen. Vi är alternativet till det styre som har funnits i så många år och som nu behöver en förändring, säger Wiklund.

Valfrihet

Göran Lundström, Centerpartiet i Älvsbyn. FOTO: Centerpartiet

Göran Lundström, Centerpartiet i Älvsbyn. FOTO: Centerpartiet

Tillsammans med Folkpartiet vill Centerpartiet att kommunen ska anta Lagen Om Valfrihetssystem (LOV), vilket ger en valfrihet för den som behöver vård. Göran Lundström vidareutvecklar:

– Med LOV skapas en sund konkurrens, där de olika vårdgivarna – såväl privata som kommunala – utmanas att ge allt bättre service för att bli utvalda av vårdtagarna. Det gör att kvaliteten på all vård i kommunen ökar.

Demenscenter för högre kvalitet

En av frågorna inom äldreomsorg är ett demenscenter. Demenscentra rekommenderar att demenssjuka och icke demenssjuka vårdas på olika avdelningar. Centerpartiet i Älvsbyn vill ha ett demenscenter i naturskön miljö.

Agneta Nilsson arbetar med äldreomsorgsfrågor i centerpartiet:

Agneta Nilsson, Centerpartiet i Älvsbyn. FOTO: Centerpartiet

Agneta Nilsson, Centerpartiet i Älvsbyn. FOTO: Centerpartiet

– Älvsbyns demografi med många äldre, att demens är en resurskrävande sjukdom, och att nya demenssjukdomar kommer i lägre åldrar, gör att en mer omfattande vård behövs. Ett demenscenter skulle också frilägga platser inom övriga äldreomsorgen, vilket naturligtvis också är bra.

– Rena demensavdelningar är viktigt. Vi behöver sätta ljuset på demensvården, avslutar hon.

Under och efter det utlovade kaffet och fikat fanns tid för väljare att diskutera ytterligare.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.