Blåsarfest på läger i Lillstrand

10 AUG 2014
Skrivet av :

BILDEXTRA: På söndagen avslutades årets upplaga av Blåsarlägret på Lillstrand, där 22 deltagare och 8 ledare under tre dagar genomfört lägret med målet att få lära känna varann och spela tillsammans.

– Visst har det blivit bra i år också säger Börje Andersson, som varit ledare på lägret i många år, exakt hur många år det hoppar vi över.

Det som skiljer detta år är att det varit färre deltagare då det i västerbotten bedrivits ett stort Scoutläger under samma tid.

– Men våra deltagare har kommit från Älvsbyn, Vidsel, Norrfjärden, Boliden, Skråmträsk och Boden totalt 22 st. Men i fjol var de nästa 50 st.

– Vi har jobbat med temat att lära känna varann, varje deltagare är ju unik, varför man lär mycket av varann säger Börje Andersson. Att sedan jobba med musik gör ju att man tillsammans blir bättre. Att ta bort instrument i orkestern, gör ju att det fortfarande låter, men sämre samt att det ställer högre krav på de som är kvar.

Sedan så har det i år varit så att deltagarna blivit bortskämda med mat. En riktig grötfrukost som start och sedan lunch, middag med fika mellan och kvällsmål.
– Där ska Anna och Lisa Lundkvist samt Ella Sundkvist skall all heder för den vällagade husmanskosten med spännande kryddning säger Börje Andersson.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.