Älvsbyn 2 nära ta poäng av serieledarna

24 AUG 2014
Carolin Berell svarade för många fina räddningar mot topplaget Bergnäsets AIK.

Älvsbyn 2 var nära att ta poäng av seriesuveränen Bergnäsets AIK när lagen möttes på Älvåkra under lördagen. Det var så nära, så nära…Men det blev tyvärr förlust 1-2 (1-1).

Trots allt svarade hemmatjejerna för en närmast heroisk insats. Älvsbyns utvecklingslag har verkligen höjt sig under seriespelet, speciellt efter sommaruppehållet. Bergnäset, som leder division 4 södra överlägset, har bara förlorat en match under säsongen. Fast mot Älvsbyn fick Luleå-laget kriga ordentligt för att bärga tre poäng. Och det var inte ens rättvist…

Nina Norbergs gjorde Älvsbyns mål.

Älvsbyn tog ledningen genom Nina Norberg efter 20 minuters spel. Bergnäset replikerade dock snabbt och kvitterade genom Rebecka Westerberg endast fyra minuter senare.

Sedan stod matchen och vägde en lång stund. Älvsbyn 2 var stundtals väl så bra som sina motståndare. Men med tio minuter kvar att spela avgjorde gästernas Ebba Nyström matchen när hon satte 1-2.

I sanningens namn var emellertid Älvsbyn 2 förtjänta av åtminstone en poäng. Hemmalaget hade några jättevassa lägen att göra fler mål. Bland annat öppet mål i slutet av matchen. Tyvärr var inte marginalerna på ÄIF:s sida denna gång.

Beröm till alla spelare i Älvsbyn med ett extra plus till hårt arbetande målvakten Carolin Berell.