Över 600 gick ut på bio i det gröna

30 AUG 2014
Skrivet av :

Att bjuda på gratis bio i Lomtjärnsparken visar att bio är bäst på stor duk och vara ute är trevligt, som kunde uppskattats av cirka 600 besökare på fredagskvällen i parken.

20140829_utebio_002
Med alla vädrets makter med på sin sida, så kunde Älvsby Folkekshusförening, Folkhögskolan, Sparbanken och Kommunen bjuda på utomhusbio under fredagskvällen. Med start kl.20 bjöds det på barnfilmen ”Det regnar köttbullar 2” inför 250-300 förväntansfulla barn och föräldrar. När sedan vuxenfilmen ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”  visades så brev det fullt igen i parken med ungefär samma antal besökare.

Med andra ord så flyttade biografen ut i höstmörkret och det gröna som gav en helt annan dimension av bio, än att sitta hemma. Besöksantalet denna kväll var betydligt bättre än 2010 och många tyckte att detta borde bli en tradition.

Projektledare Anders Lindh var nöjd med kvällen som också visar på att alla kan var ute och ha roligt när det bjuds på Utomhusbio. Någon fortsättning är inte bestämd, men säg att det blir vartannat år eller i samband med någon annat större arrangemang i centrala Älvsbyn kommande år.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.