Snöplig uddamålsförlust för Älvsbyn

10 AUG 2014
Basamba Fisheru är rillbaka i Älvsbyn.

Basamba Fisheru är tillbaka i Älvsbyn.

BILDEXTRA: Basamba Fisheru gjorde comeback i Älvsbyns hemmamatch mot Harads. Men det hjälpte inte. Älvsbyn förlorade med 2-3 (0-1).

– Det kändes konstigt att förlora. Jag tycker att vi var det bättre laget hela matchen, säger Kjell Ernstsson, tränare i ÄIF.

Abdalla Hassan hade ett par lägen att göra mål, bland annat en nick i ribban.

Chanser saknades inte för hemmalaget. I första halvlek hade exempelvis Abdalla ”Abbe” Hassan en nick i ribban. Men det var gästerna som gjorde enda målet före pausvilan genom Joel Långström efter exakt en halvtimmes spel.

I andra fortsatte Älvsbyn pressen. Men ett olyckligt målvaktsingripande i början av andra halvlek gav Harads ledningen med 0-2. Målskytt Axel Vahlström.

Viktor Lundström var så här nära att göra ett spelmål men bollen räddades på mållinjen av en back i Harads.

Men Älvsbyn fortsatte att skapa lägen. Viktor Lundström hade ett skott som räddades på mållinjen av en Harads-back. Elias Alber fick ett jätteläge på en målvaktsretur men sköt högt över. Abdalla Hassan hade också ytterligare lägen. Tommy Öhman var nära vid ett flertal tillfällen.

Men istället kontrade Harads in 0-3 genom Axel Vahlström i den 64:e minuten.

Olle Sundkvist gratuleras efter sitt mål.

Älvsbyn visade dock god moral och var nära att hinna ikapp målmässigt. Viktor Lundström reducerade till 1-3 på straff fyra minyetr efter Harads tredje mål. Och när Olle Sundkvist satte 2-3 på ett pressat distansskott tändes hoppet.

Anders Sundman var bra i Älvsbyn.

Tyvärr nådde aldrig Älvsbyn en kvittering.

– Alla Harads tre mål var skitmål som berodde på slarv och stress från vår sida, tycker Ernstsson som dock såg ljusglimtar.

Elias Alber gav prov på bra teknik.

– När vi gör det vi ska skapas också lägen. Det är bara att jobba på. Trots allt känns som om vi är på rätt väg både arbets- och inställningsmässigt. Den här matchen skulle vi ha vunnit men bjöd tyvärr på alldeles för mycket.

Bäst i Älvsbyn denna gån var kapten Anders Sundman och mittfältarna Olle Sundkvist och Viktor Lundström.