Ungdomar dog av livsfarligt preparat

11 JUL 2014
Skrivet av :
Detta okända preparat hittade polisen tillsammans med de döda ungdomarna. FOTO: POLISEN

Detta okända preparat hittade polisen tillsammans med de döda ungdomarna. FOTO: POLISEN

En 28-årig kvinna och en 19-årig man hittades på torsdagen döda på sitt hotellrum i Luleå. Polisen misstänker att de avlidit på grund av att de ätit någon typ av preparat. Ungdomar i hela länet varnas att testa okända substanser.

Polisen har hittat tabletter på platsen, men i nuläget är det okänt vilket preparat det rör sig om. Tabletterna är skickade till Statens kriminaltekniska laboratorium för analys.

Nu är polisen angelägen om att varna för risken med att inta okända preparat.

– När man till exempel köper tabletter via internet och via andra källor, så kan man aldrig vara riktigt säker på vad det är man får. Sedan kan det också vara så att två preparat, var för sig ofarliga, kan bli livsfarliga i kombination, säger Lars-Ivar Johansson, chef för brottsutredningar i Luleå-Boden.

– Därför vill vi verkligen trycka på hur farligt det kan vara att ta preparat som man inte vet säkert vad det är. En händelse som denna är djupt tragisk, och vi vill göra alla uppmärksamma på riskerna, avslutar Lars-Ivar Johansson.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.