Tre olyckor orsakar tågförseningar

10 JUL 2014
Skrivet av :
Värmen orsakar solkurvor på rälsen. FOTO: TRAFIKVERKET

Värmen orsakar solkurvor på rälsen. FOTO: TRAFIKVERKET

En brinnande godståg och två urspårningar i södra Norrland skapar problem för tågtrafiken med förseningar till följd. Bland annat drabbas nattågen till och från Norrbotten av störningar.

Båda urspårningarna inträffade i närheten av Ånge. Men onsdagen började med att ett godståg under natten började brinna på sträckan mellan Östersund och Bräcke. Det ledde till att tågtrafiken mellan Ånge och Östersund stoppades. Branden orsakade även stora skador på bland annat kontaktledningen.

Sedan fortsatte eländet när ett godståg vid 14-tiden spårade ur strax utanför Stöde på  sträckan Sundsvall-Ånge. Där har trafiken stoppats helt. Enligt Trafikverket tar det omkring en vecka att röja upp och återställa banan.

Två timmar senare kom tredje olyckan när ett godståg med 24 vagnar spårade ur mellan Alby och Ovansjö på sträckan Ånge-Ljusdal.

– Det går ännu inte att säga hur länge trafiken kommer att störas, men under torsdagen vet vi säkert mer, uppger Lars Hedström vid Trafikverket, till Norrbottens-Kuriren.

Nattågen kommer troligen att ledas om via Botniabanan med förseningar som följd.

Därutöver var även störningar i trafiken mellan Gällivare och Boden under onsdagen i form av spårfel som orsakades av så kallade solkurvor. Inga stopp i trafiken behövdes men däremot hastighetsnedsättningar.

Norrtåg har ställt in samtliga avgångar mellan Sundsvall och Östersund under dagen och ersatt med buss. Även SJ ersätter de avgångar som påverkas med buss.

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.