Storbrand stoppar inte Dansbandsveckan

17 JUL 2014
Skrivet av :

UPPDATERING: Vid halvniotiden på torsdagen utbröt en brand vid Fyndlagret på Åsbyvägen i Malung.Det var rökutveckling från taket som var grunden till ett larm.

Byggnaden kallas Gamla Garveriet, men numera ska inget finnas kvar från den verksamheten. Lokalen, tillika med de närmaste lägenheterna, har utrymts och ingen personskada har rapporterats.
Räddningstjänsten arbetar med att släcka elden och tillse att spridning inte sker till någon annan fastighet.

Kl. 10.15 rapporterades att avspärrningen utökats med 300 meter, då det eventuellt kan finnas gastuber i fastigheten. I sammanhanget kan nämnas att centrum av Malung där Grönlandsparken
med alla dagaktiviteter pågår ligger mindre än 500 meter från brandplatsen. Brandutvecklingen ökar hela tiden och röken är omfattande.

Kl. 11.20 Det har konstaterats att fastigheten har varit utsatt för en inbrottsstöld, och att branden kan ha uppstått i samband med detta. Förundersökning har därför inletts beträffande grov mordbrand alternativt mordbrand.

Tidvis är det solförmörkelse och kraftig rök som kommer in i Centrum av Malung. Räddningstjänsten informerar alla gäster i Malung i Grönlandsparken kontinueligt och kl. 15 var inte branden under kontroll där Räddningstjänsten i Dalarna från 5 kommuner är på plats och jobbar, med att röja bort byggnader som skall minska risken för brandspridning som nu sägs vara ”okontrollerad”  vid 15.20 tiden.

Kl. 15.30 Vände den kraftiga röken betydligt mer in mot centrum då även vinden tilltar och det har varnats för att måsta stänga av verksamheten i Grönlandsparken under kvällen. Samtatt alla i centrum bör visstas inomhus och stänga av ventilationen. Däremot i Orrskogen där själva dansen genomförs ligger på betryggande avstånd.

Någon massflyckt från Malung är det inte frågan om som sagts i en del riksmedier. Så ny laddar hela Malung upp för kvällens dans denna torsdagskväll.

 

Våra utsända finns mitt i röken i Malung som mår bra.
20140717_sterling 20140717_lena

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.