SM i Crosskart på lördag

25 JUL 2014
Skrivet av :

Nu hoppas Älvsby Motorsällskap på att intresset för Crosskart ska öka, då klubben står som arrangörer för den fjärde deltävlingen i SM serien av sex på lördagen.

20140725_smcrosscart_020

Att det körts lite crosskart tidigare lite här och där här uppe i norr är ju sant,  sporten har en just nu en uppåtgående trend även här uppe, efter att varit stor på 90 talet.

Det är heller inte många förare som kör här uppe i norr, men en veteran ställer upp och det är Janne Risberg, Piteå MS i veteranklassen, men när det gäller SM klasserna så ger Norrbotten v.o.

Men kända motorsportsnamn finns med som Solberg och Walfridsson. Petter Solberg med sonen Oliver Solberg i 125cc-klassen och familjen Walfridsson gånger tre som då dominerar Crosskart-SM, en norsk-svenskt familjekonstellation.

På samma bana som rallycrosstävlingarna körs,  men till skillnad från årets regeländringar rallycrossen så håller Crosskarten fast vid de tre kvalheat och A-, B-, och möjligen C-final.

Med snabba starter,snäva omkörningar och starterna där det körs på bakhjul är lite av sportens tjusning.
20140725_smcrosscart_024

Älvsby Motorsällskap hoppas på återkommande tävlingar i Crosskart på Högheden, där nu SM deltävling 4 av 6 är en bra start, säger Arne Lindh och Tobias Eklund.

Första start går klockan 11.00 på lördag.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.